Ahoj Leo!
Dekuji za tvuj prispevek.Jsem rada, ze se ozval nekdo s cerstvou zkusenosti z Podoli.
Pred rokem a pul jsem v Podoli take rodila. Prave ted jsem opet tehotna a rozhoduji se,do jake porodnice jit. Nechci rict, ze me zkusenosti z teto porodnice byly tak spatne, ale podle mych predstav to uplne nebylo. Nastoupila jsem uz 24 hodin pred porodem a skoro celou dobu jsem stravila sama na cekacim pokoji.Nejdrive se cekalo, jestli se to samo nerozbehne (byla jsem ve 42.tydnu), ale nakonec jsem mela porod vyvolavany a vsichni z personalu ocekavali, ze bude asi velmi dlouhy a to bylo jedine vysvetleni, ktere mi dali, kdyz jsem se dotazovala, kdy ke me pusti manzela! Po samotnem vyvolani a naslednem odchodu plodove vody, vsak bylo vsechno tak rychle, ze kdyz mi ho konecne dovolili privolat,malem to nestihl. Vpustili ho ke mne asi 15 minut pred samotnym porodem. Moc me mrzi, ze nemohl se mnou projit postupne vsemi fazemi porodu, ale samozrejmne jsem rada, ze alespon ten konec chytil :-)))
Take me trochu prekvapilo kolik lidi se nakonec u meho porodu objevilo. Napocilali jsme asi 6nebo7 osob. Jeden pan doktor a ostatni porodni asistentky, nektere asi studentky. Po pravde receno, v ten okamzik mi to bylo docela jedno, ale moc intimni to rozhodne nebylo.
Take jsem se te chtela zeptat, jestli jsi byla po porodu na samostatnem pokoji? Ja jsem o nej mela predem zazadano, ale nebylo mi to nic platne.
Zkratka bych privitala vsechny dalsi informace, jak se ted rodi v Podoli. Treba i to, jak to ted vypada v poradne.
Kdyz jsem tam chodila ja ten mesic pred porodem, byla to docela hruza. Presto, ze jsem byla objednana, cekala jsem i nekolik hodin. Protoze tam byl pokazde jiny lekar a ja jsem mela male komplikace v tehotenstvi, trvalo vzdycky nejakou dobu, nez se prokousal chorobopisem a vyptal na detaily. Predtim mi to tolik nevadilo (hodne jsem toho v cekarne precetla), ale ted, kdyz mam malou dcerku, nevim, jak to budu resit. Rozhodne ji nebudu brat sebou. V te dobe ji bude kolem dvou let a zkuste si predstavit dvoulete dite, jak ceka 2-3 hodiny v male cekarne a nenudi se. Tak budu muset shanet hlidani. Ja s tim,doufam, velke problemy mit nebudu, moje dcera ma dve uzasne babicky, ktere nastesti bydli v Praze, ale jak to delaji jine maminky s vice potomky a bez babicek, to teda nevim.
Za cokoliv, co tebe nebo nejakou dalsi cerstvou maminku s podobnou zkusenosti napadne, budu moc vdecna.
Predem moc dekuju a preju hodne zdravi a pohody s vasema miminkama.
Ahoj Alzbeta
Předchozí