Přidat odpověď
Již léta žiju v po všech stránkách nefunkčím manželství.Marně jsem se snažila patovou situaci mezi mnou a manželem dávno řešit. Nejdříve nechtěl vnímat, posléze mi vyhrožoval, asi způsobem pro řešení manželských krizí zcela běžným, a to, že pokud od něj odejdu, nikdy nedovolí, abych měla děti u sebe (přitom se o ně nikdy pořádně nestaral a nezajímal se o ně,měřítkem jeho lásky byly akorát drahé dary - čím dražší a nákladnější, tím byla jeho láska větší) a bude se bít o to, aby děti dostal do péče on nebo aby aspoň byly naše děti rozděleny. Jedno bude s ním, jedno se mnou.
Možná jsem hloupá, ale jeho výhrůžky mne vždycky vyděsily natolik, že jsem couvla a trpím dál v manželském pekle, kde je se mnou nadále nakládáno jako s trpěnou služkou, nikoliv jako s rovnocenným partnerem.Z manželových výhrůžek, týkajících se našich dětí v případě možného rozchodu je mi nanic, kdykoliv si na ně vzpomenu. Tj.Pokaždé, když se na manžela podívám...)
Potřebovala bych poradit, kdo rozhoduje či vystavuje předběžné opatření o určení pečovatele o děti v době před rozvodem? kdo by mě mohl poradit, co vlastně toto předběžné opatření zahrnuje a prosím o věškeré informace, tohoto se týkající.
Děkuji za pomoc, ze mne je už jen uzlík nervů.
Předchozí