Ahoj Alžběto,
pokusím se odpovědět co nejpřesněji. Já jsem přijela do Podolí v 5 ráno s odteklou plodovou vodou, bez kontrakcí. Manžel byl se mnou během celého "přijímače" - tj.u vyplňování nekonečného dotazníku, u vyšetření, u monitoru. Nález nic moc, ale díky odteklé vodě jsem tam samozřejmě musela zůstat. Takže mě doprovodil na čekatelský pokoj, já šla spát a on odjel domů s tím, že až se něco bude dít, že ho zavolám. Okolo poledne jsem už měla bolesti po 5ti minutách, takže jsem žhavila telefon:-((( V té době už jsem na pokoji byla sama - tak tam se mnou mohl zůstat až do doby, kdy jsem byla otevřená na 5-6cm a přemístili nás na porodní sál. Nevím, jak se to řeší, když už tam jsou jiné čekatelky, ale teď jsem někde zaslechla, že tam může být tatínek s tebou aspoň na chodbě. Taky nevím, jak je to v případě rychlejšího porodu, protože my jsme strávili na porodním sále ještě asi pět hodin, než se malá narodila.
K nadstandartu - objednat předem /třeba v poradně/ nelze. Musíš to nahlásit při přijetí. Pak je buď volný nebo ne. Když jsme ráno přijeli, neměli volný ani jeden a odpoledne jsem si už mohla vybrat ze dvou. Nadstandartní pokoj velice doporučuji. My jsme měli ten nejlevnější /500,- Kč/den/ a bylo to moc příjemné. Pokoj s příslušenstvím, všechno na miminko, byla tam i rozkládací pohovka, kdyby chtěl tatínek přespat, rychlovarná konvice, atd... Na nadstandartu můžeš objednat jídlo pro tatínka /za slušné ceny/ nebo i pro sebe, když nechceš tu nemocniční klasiku. Ale asi největší výhoda je, že návštěvy můžou na pokoj /což na normálním oddělení nelze/ a hlavně jsou neomezeny. Náš tatínek s námi přes noc zůstávat nemohl, ale byl tam s námi i do půlnoci.
Poradna - pořád je to o čekání. Strávila jsem tam vždycky tak dvě hodiny. Ale obávám se, že tohle je asi ve všech pražských porodnících. A k tomu lékaři - já jsem chodila celou dobu ke stejné paní doktorce. Mám pocit,že je to tam tak, že každý den v týdnu je tam nějaký lékář/i/ a tak, když máš poradnu dejme tomu stále v úterý, tak by jsi na někoho jiného natrefit neměla. Aspoň u mě to tak bylo.
Pokud by Tě zajímalo i něco jiného, ráda odpovím.
Užívej si bříško, ahoj Lea
Předchozí