"Dnešní věda je ovšem založena na objektivně měřitelných dokladech - takže medicína ani jiná být nemůže - a své postupy opakovaně kontroluje a prověřuje a kritizuje právě podle těchto objektivně měřitelných skutečností.
A preco teda mnohi lekari (ceski a slovenski takmer vsetci) ignoruju vedecke vyskumy ohladom epiziotomii a prirodzenych trhlin?
Pri diskusii ma presviedcaju, ze je pre mna lepsie, ked ma nastrihnu...ja im na to, ze si to nemyslim a mam na to aj vedecky argument (kanadsky vyskum). Tvaria sa, ze vyskum je nevedecky a ked namietam, tak zakoncia: "No to je pekne, vy sa chcete radsej natrhnut, ale my to budeme musiet sit!" (zasivanie trhlinky moze byt totiz o dost dlhsie ako zasivanie nastrihu... ak sa vobec nejaka trhlinka spravi)
A preco tu malokto odporuci masaz hradze, ked je vedecky dokazane (a odmerane), ze pripravovane, masirovane a pestovane perineum je odolnejsie a lepsie znasa zataz pocas porodu?
Nikoho sa nechcem dotknut, ale fatk je, ze nic nemenit je pohodlne a hlavne to neboli! ;-)
Předchozí