| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Rodila jsem v Německu a doma

Ahoj Sylvie, čekal jsem s napětím kdy se ozvete :-)) :

k věci samé - nepředstavoval jsem si snad jeskyni ale získal jsem dojem menší invazivity atd - porodní dům je myšlenka ve vývoji a představa o jeho fungování je otevřená diskusi - asi jsem si dojem odnesl ze sdělení nějaké minimalistky .

Jak tak probírám ten Váš příspěvek :
- parta porodních asistentek které spolupracují s lékařem - kvalifikovaný personál musí být, jasně
- podle doporučení WHO a EU - nejsem si jist jestli se nebude péče spíš odehrávat podle směrnic spíš vnitrostátních ale to je k jednání
- sledování ženy v těhotenství v obvyklém rozsahu, podle potřeby laboratoře a doplňující vyšetření
- určité síto
- sledování včetně telemetrie CTG - mimochodem já vím že klasické CTG je omezující - protože visíte na drátech - ale telemetrie kdy máte čidlo na těle a spojení na monitor je bezdrátové je mnohem dražší - jinak by ho jistě rádi měli častěji i v běžných porodnicích. Asistentka je ženě plně k dispozici.

Jak se na to dívám - prosím Vás jaký je tady rozdíl proti porodnici vedené slušně se snahou být k rodičkám empatický, vstřícný a umožnit jim v rámci bezpečnosti samostatně projít porodem ?

Jediná porodnice s níž mám zkušenost je naše vlastní a tam je pokud vím porodní asistetka také k dispozici rodičce a není pro ni během porodu imperativní velitelkou ale spíš lodivodkou a poradkyní. Rodička si chodí po sále, po chodbě, prodýchává kontrakce na všech 4, na balónu, ev sprše, ve vaně, visí na tatínkovi pokud jí to dělá dobře - nebo zkrátka chová se tak jak je jí dobře. Porodní asistentku má neustále na dosah, ale ta jí do toho nadbytečně nemluví, občas poslechne miminko, je-li indikace, natočí CTG záznam, popovídá a jede se dál . A pokud není důvod k přítomnosti lékaře, přichází až k samému porodu když se dítě klube na svět.
A dostáváme zase k tomu o čem melu kolem dokola: pokud se přihodí něco nemilého ať s maminkou nebo s dítětem, je po ruce krom porodníka a asistentky i pediatr-neonatolog, anesteziolog, další členové týmu a jsou na místě dosti rychle.

Co se týče příkladu s chřipkou - snažím se pochopit co tím míníte snad se mi to daří- ano ale tady je ten moment že od začátku chřipky do rozvoje pneumonie která si vyžaduje nemocniční péči uplynou řádově dny a je čas zavolat obvoďáka nebo je-li nejhůř, záchranku.
Když se něco vysype s porodem a jdou Vám dolů ozvy třeba při pupečníku omotaném kolem krku máte toho času sakra málo a každá minuta je drahá (a nenahraditelná).

A mimochodem chřipkovou pneumonii jsem na RESu na ventilátoru ještě neměl, rodičky po kolemporodních komplikacích už ano. Nemluvě o těch problémech které se díky rychlému zásahu vyřešily.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.