Ahojky,
tak přidávám jednu smíšenou zkušenost s HK porodnicí. Rodila jsem zde v srpnu. Jako prvorodička jsem jela 3x než to bylo naostro. Přístup porodních asistentek byl hrozný, v šílených bolestech mi bylo jejich "útěchou" jen tvrzení, že to jsou poslíčci a můžou takhle trvat až 3 týdny. Lékaři ale byli super, vše vysvětlili, byli chápaví. Měla jsem smůlu, že mě během celého těhotenství nedokázala podat žádné informace moje gynekoložka (dr. Hájková). Byla jsem totálně nepřipravená. Po příjmu na oddělení jsem ležela 15 minut na monitoru a pak akutně na císaře. Naštěstí vše dopadlo dobře. Partnera pustili na sál vyfotit malého a mě políbit. To bylo vše. Nejlepší přístup byl na dospáváku na JIP. Na oddělení šestinedělí jsem dva dny čekala na uvolnění nadstandartního pokoje (mají jen 3 a stále jsou plné). Sestry z šestinedělního odd, byly v pohodě, hovorné, objetavé, milé. Sestry z odd novorozeneckého jak která. Měla jsem pět dní syna v inkubátoru, já měla málo mléka a nikdo mě nedokázal uklidnit, poradit. Přístup k miminkům moc vlídný není. Nikdo mi nepředvedlo manipulaci s miminkem, koupání, přikládání k prsu, vše jsem musela vyzkoušet a používat mateřskou intuici. Na syna jsem čekala velice dlouho než jsem ho dostala na tzv. rooming-in. Přiloženého k prsu jsem ho směla mít jen 30 minut. Prostě s odstupem času to vidím, že to byla fakt síla. Dětské doktorky také nepříjemné, absolutně nezdílné. Největší péče byla o mou operační ránu a né o mé dítě. Těch 10 dní které jsem zde trávila byly dost nepříjemné, vyvážené jen pocitem že mám krásného syna.
Jinak zde dostanete téměř vše, košile, župan, ložní prádlo, jednorázové žinky, vložky, dostatek pití i jídla. Doporučuji vzít si jednorázové pleny (na dobu pobytu jich dostanete jen 12), síťované kalhotky (dobře větrají a krásně se pak hojí rány), nafukovací kruh (pro lepší sezení v prvních hodinách), podprsenky a vložky do nich.
Takže přeju hodně štěstí a hlavně lepší zkušenosti než já. Nechci strašit ale já jsem tam opravdu trpěla. Už sem rodit nepůjdu. A na závěr musím podotknout, že jsem zaměstnancem FNHK takže jsem zde měla "protekční" péči. A mohu říct, že kdybych pracovala stejně jako moje kolegině, tak by mě moje vedení hodně rychle vyrazilo na ulici.
Předchozí