Já rodila v Brandýse 3x, a to v roce 2002, 2003 a letos. Podle mého pozorování se tam za tu dobu kromě rekonstrukce toalet a sprch moc nezměnilo. Když si pozorně přečtete i dřívější příspěvky, podle mého dojdete ke stejnému závěru jako já: Pokud máte bezproblémový porod a následnou péči o děťátko, je Brandýs OK, pokud nastane nějaká komplikace, může být hůř.
Já jsem měla štěstí, že všechny mé porody byly relativně bez problémů a také, že jsem rodila s výbornými lékařkami - poprvé s Dr. Neumannovou a podruhé i potřetí s Dr. Kirchnerovou. Na obě nedám dopustit, chovaly se velmi profesionálně a příjemně a i když jsem ve všech případech potřebovala šití (při 1. porodu nástřih a při následujících natržení), zašily mě tyto paní doktorky tak, že jsem o jizvě za pár dní nevěděla. Po 3. porodu jsem i přes šití mohla už 2. den sedět na židli bez nafukovacího kola - sama jsem tomu nemohla věřit.
Letos se mnou byla na pokoji paní po císaři, myslím, že o ni pečovali hezky, chlapečka jí donesli - ale fakt je, že si o to prostě řekla. Pomáhali jí, i když se jí chlapeček nechtěl přisát, ač měla mléka na rozdávání.
Můj závěr je, že v Brandýse je třeba mít štěstí na správné lidi - a pár takových tam skutečně je. A dál, že je třeba se na všechno ptát, o všechno si říct, protože některé věci tam prostě nejsou samozřejmostí - tak se nebát. Mně například při prvním porodu por. asistentka neřekla, že mám při tlačení zavřít oči a já pak chodila týden s rudým okem. Při dalších porodech jsem měla příjemnější asistentky, obě dost mladé a asi prací ve zdravotnictví ještě neotupělé, moc mi to usnadnily.
Chce to nedat se, doktoři nejsou páni tvorstva.
Předchozí