Ahojky maminy,
ráda bych se s vámi podělila o mou zkušenost s Gynekologicko-porodnickou nemocnicí v Mladé Boleslavi. Musím říci, že jsem sem nastupovala s jistou obavou. Občas jsem slýchala, jak je to tu hrozné, když potřebujete pomoct s kojením, tak nikdo nepomůže. Také někteří lékaři se je jevili jako necitové. Chvíli jsem i uvažovala o porodu na nějaké klinice v Praze. Nakonec jsem si řekla, že jet takovou dálku v porodních bolestech asi nebude to pravé, a nechám to osudu. Osud chtěl, aby se malá v bříšku neotočila, a s paní doktorkou jsme se domluvily na plánovaném císařském řezu. Již v den nástupu jsem se postupně uklidňovala, když jsem zjistila jak milí tu všichni jsou. Zůstávala pouze obava z operace a nastávajícího mateřství. Chování sestřiček a lékařů na operačním sále mě utvrdilo v tom, že zvěsti o hrůze zdejší nemocnice nejsou pravdivé. Byli naprosto skvělý! Hrozně moc mi pomohli. Stále na mě mluvili a říkali co teď budou dělat a dělají. Stejně tak i na JIP. Druhý den mě převezli na šestinedělky kde to bylo to samé. Sestřičky pomáhaly jak mohly. Jednu noc jsem měla problém s kojením, když se mi prsa nalily mlékem. Malá se nemohla přisát. Sestřička ke mě chodila a pomáhala mi prsa rozmasírovat a malou nakrmit. Pak už vše probíhalo hladce.
Chtěla bych tím všechny těhulky upozornit, aby nedaly na řeči jiných. A taky jim říci, že nemusíte jezdit do Prahy či jiné "vyhlášené" nemocnice, protože tato se jim vyrovná.
Tím bych chtěla i poděkovat všem lékařům a sestřičkám této nemocnice. Díky.
Předchozí