Zdravím Jitku a Julinku - byly jsme spolu na pokoji a ráda na to vzpomínám :-)
A taky bych se chtěla připojit k Jitčinu komentáři: moje zkušenost s vinohradskou porodnicí vůbec nebyla hrozná, naopak - byla jsem moc spokojená. Lékaři byli profesionální a příjemní. Sestřičky jsou různé, ale musím říct, že většina jich byla příjemná a ochotná (což zaslouží poděkování i vzhledem k tomu, kolik děcek se teď rodí a jak plné tedy porodnice jsou). Uznávám, že pro toho, kdo má představu spíše domáckého porodu nebo touží po nějaké alternativě, asi nejsou Vinohrady to pravé, ale pokud žádné zvláštní požadavky nemáte a jde vám o spíš jen o kvalitní péči, můžu je klidně doporučit.
A pan primář Prokop je prostě úžasný - vždy si našel čas a klidně a věcně s každou maminkou promluvil, poradil a vysvětlil co a jak. Samozřejmě, na některé věci ohledně péče o miminka mají různí lékaři různé názory - o tom jsem se přesvědčila i později, když jsem se snažila najít odpovědi na spoustu otázek, které s děckem přicházejí každý den - ale pan primář nejen poradil, ale i vysvětlil, proč to tak je, a mě osobně se všechny jeho rady osvědčily. A ještě jedna zkušenost: naše Maruška byla prcek - 2400 g a po příchodu domů pořád spala a spala a nebylo možné ji vzbudit na kojení. No a já prvorodička jsem si s ní prostě nevěděla rady. Naše paní praktická doktorka měla dovolenou, a tak jsem prostě vyhrabala telefon na vinohradskou porodnici a chtěla pana primáře. Opravdu si myslím, že je docela nadstandardní, že mi ho bez okolků spojili a pan primář mi téměř půl hodiny trpělivě vysvětloval, co mám dělat.
Takže pokud to shrnu: Vinohrady s klidným svědomím ANO a hlavně: nejdůležitější je přece, že máte krásné a zdravé děcko a pro to podle mě ve Vinohradech všichni dělají maximum.
Předchozí