Ahoj,
chtěla bych přidat svoji zkušenost s porodem v HK. Můj prvorozený se narodil v Opočně. Na svůj první porod vzpomínám opravdu nerada a tak jsem se tentokrát daleko víc bála. Absolvovala jsem v HK předporodní kurzy včetně masáží. Cvičit jsem ale nemohla.
Přiznám se, že fakultky jsem se bála. Všichni mě strašili, že to tam jde jak na páse. Ale přece jenom jsem chtěla mít jistotu lékařského zázemí. A navíc už jsem tam byla registrována na rizikovém z důvodu přenášení a pak objednána na vyvolání.
Nakonec jsem s lékaři i sestřičkami v Hradci byla daleko spokojenější než v Opočně. Můj porod tentokrát vedla porodní asistentka, která mě opravdu hodně pomáhala, uklidňovala a radila. Při porodu mi pomáhaly as.Z.Koudelková a MUDr.K.Kubínová.Chtěla bych jim touto cestou poděkovat.Tentokrát na mě nikdo nespěchal, všechno probíhalo v daleko větším klidu a v pohodě než v Opočně. Atmosféra byla asi následující: Zkuste se přetočit na levý bok, třeba to tak půjde líp. Pojďte, já vám pomůžu. Nevytlačila jste dítě při této bolesti? Nevadí, tak se to povede při té další. Hlavně klid.
V Opočně tenkrát všichni děsně spěchali i když pro to nebyl žádný důvod.
I na oddělení šestinedělí jsem byla nadmíru spokojená. Jenom z vlastní zkušenosti dodávám. Pokud potřebujete s něčím pomoct, musíte si říct, nikdo vám to ze rtů neodečte. S čímkoliv jsem potřebovala poradit nebo pomoct sestřičky byly velice ochotné a vstřícné. S malým byly velké problémy při kojení a nemůžu říct, že by někdo nepomohl. Nikdo mi nenadhazoval, že jako druhorodička bych měla péči o mimi už zvládat, všechno mi ukázaly a ochotně vysvětlily.
Hlavně se musíte ptát samy.
Pokud budete potřebovat nějaké další info napište mi na e-mail.
Všem přeju rychlý a co nejmíň bolestivý porod, jako jsem měla ten druhý já.
Předchozí