Dobrý den.
I já mám zkušenost s herními terapeuty v nemocnici a musím říct,že jen dobrou.
Zrovna dnes jsem se vrátila se synem z nemocnice v Ústí nad Labem po týdenní hospitalizaci.
Měl zápal plic.Byli jsme přijati oš.personálem velmi vřele v pátek.Syn měl horečku,takže celý den a noc prospal.Druhý den mu ale otrnulo a chtěl si hrát.Nic moc jsme sebou neměli,tak nám sestřičky zapůjčili puzzle.
Až teprve v pondělí,přišla milá hodná paní učitelka-herní terapeutka a ptala se,copak synka zajímá a s čím si hraje.O pár minut později přinesla spoustu puzzle,papíry,barvičky,koberec se vzorem městečka(silnice,budovy,nemocnice),autíčka,stavebnice,atd...
Umíte si představit tu obrovskou radost v dětských očích?Stačilo,že na Tomáška mile a vlídně promluvila a okamžitě byla jeho největší kamarádkou,kterou poslouchal na slovo.Vědela jak na něj zapůsobit,jak ho oslovit,jak zaujmout.Těžko se nám s ní loučilo.Myslím,že tato profese je přínosem jak pro děti všech věkových kategorií,tak pro jejich rodiče.
Moc pí.učitelce ještě jednou děkujeme,alespoň touto cestou.
No a před třemi lety jsem byla s Tomíkem na operaci tříselné kýli,shodou okolností také v Ústecké nemocnici,ale né v té staré,ale nové-na dětské chirurgii.
Opět byl oš.personál velice vstřícný.Herní terapeutka odvážela děti k zákroku,poté je zase přivážela zpět.Dostali jsme onu hadrovou panenku,na kterou jsme mohli malovat a diplom odvážného pacient.
Byli jsme tam jen chvilku,ale prostředí bylo velmi příjemné,odd.bylo pomalováno motivy dětských večerníčků,byl tam herní koutek,chodítka pro nejmenší a spoustu krásných a příjemných věcí.
Když je pobyt v nemocnici zpestřen tímto způsobem,věřte že se hned marodí jinak.
I tomuto odd.dodatečně děkujeme za příjemné chvilky v marození.
S pozdravem Hanzalová Irena,H.Beřkovice
Předchozí