Ahojky! Myslím že naše jména dostáváme tak trochu osudově.Znám lidi kteří opravdu na poslední chvíli nebo až po porodu najednou změnili jméno.A většinou se to jméno k jeho nositeli opravdu něčím hodí.Já jsem chtěla vždycky první dítě chlapečka a říkala jsem že to bude Gabriel.Zajímám se o různá kouta spirituality a ktomu patří i andělské sezení.Chtěla dát jméno po Archandělovy.No a pak jsem jednoho dne asi tak v šestém měsíci byla na ultrazvuku a jak tak koukám na tu obrazovku, najednou mi bylo jasný že můj syn bude Benjaminek.Vůbec jsem nechápala proč.Benjamin je hebrejského původu a znamená milované dítě.To jméno má svůj biblický příběh ve kterém jde o nejmladšího syna ze dvanácti.Takže bylo divné že já jsem tak chtěla pojmenovat svoje první.Jenže jsem se zůstala nakonec v těhotenství sama.Když se malý narodil dala jsem mu všechnu svoji lásku, taky je dneska pěkně rozmazlený a můžu si za to sama.Ale v té chvíli jsem mu asi chtěla něco vynahradit.Nevím.Vždycky jsem chtěla kluka a on to byl kluk.A byl bohužel celý tatínek, který snim ale nebyl.Něco na tom bude že jsem se najednou rozhodla pro jméno "milované dítě".Když jsem si myslela že jsem svoji lásku ztratila, tu největší a nejkrásnější jsem teprve dostala.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.