Milá Šárko,
Mám za sebou hodně podobnou zkušenost jako Ty, ale nevzdávej to!!! Proč si myslet, že slušného zacházení u porodu se dočkají až naše dcery?! Ono to jde kupředu hrozně pomalu, to je pravda, ale teď, když jsi už „zkušená rodička“, Ti přece nic nebrání napsat si porodní plán a najít v Praze nějakou porodnici, kde snad „projde“ – aspoň částečně – a doufat ve štěstí, že bude mít službu někdo vstřícný... Nevím, jak na tom je bývalý CAP, kolik z původních idejí zůstalo, nebo třeba Krč... Hodně lidí taky jezdí do Vrchlabí (už tam musejí mít přeplněno :))
Nevím. Já rodila v Liberci, také příjezd na poslední chvíli - skoro úplně otevřená, nestihlo se holení ani klystýr, ale přesto ještě přes hodinu trvalo, než si malá vydobyla místo na slunci. (Vím, že pro někoho, kdo rodí 3 dny, je hodina směšným měřítkem!) Vadila mi hlavně nutnost ležet na zádech a nemožnost být třeba ve vodě, úlevové polohy... Jinak porodníci byli velmi milí (na jiných místech zde jsem naopak sepsula dětské sestry). Ale i při jejich milosti a šikovnosti mi přišlo, že jsou zvyklí prostě „rodit oni“ – za tu maminku. Nastřižení bylo sice dost šetrné, ale třeba nemuselo být provedeno vůbec :o) Ale to jsou samé kdyby. Stejné to je se střiháním pupečníku+ měřením/vážením teď hned a oddělování na dlouhou dobu (asi 5hodin) od matky.../to už je ale věc dětských a vůbec toho, jak jim to v porodnici klape/.
No nic – dnes už bych si to líbit nedala, ale člověk musí být „vždy připraven“ – proto porodní plán a předběžná domluva s personálem porodnice zásada číslo jedna.
Přeju hodně štěstí, zdraví a hlavně ať vám to vyjde dle vašich představ!
Ahojky k.
Předchozí