Pročetla jsem tuhle diskusi téměř celou a musím říct, že k Milosrdným bratřím URČITĚ rodit nepojedu. Zvláště ty "evidentně autentické příspěvky na objednávku" mě přesvědčily, že tady není vše v pořádku. Naprosto souhlasím s Elen i s Payou, že to mírně řečeno "smrdí". Krátké, strohé, ale hlavně 100% kladné a pozitivní příspěvky znějí skoro jako hesla z přesvědčovacího reklamního letáku. Zajímavé je, že jich bylo napsáno hned několik najednou v krátkých časových intervalech po sobě, ale poté, co se objevila zcela oprávněná pochybnost o jejich autentičnosti, je s nimi konec. Možná se personál zalekl možného odhalení ze strany maminek. :-) Jsou všechny psané dle jakéhosi vzorce: každý by měl zvlášť upozornit na nějakou zajímavost, pro kterou stojí za to si tuhle porodnici vybrat (zejména to upozornění na krásnou kapli, kříž a výzdobu na chodbách mě fakt dostává do kolen) a nakonec se shodnout na důležitých faktech (úplně stejné výrazy pořád dokola...): vstřícnost, ochota, trpělivost a vynikající péče. Po přečtení jsem musela zatlačit slzu. Nevím proč, ale připomíná mi to středověk a vymývání mozků. Je jasné, že ta reakce (nejspíše personálu) má své opodstatnění - zvláště po sérii ne právě lichotivých výpovědí maminek se zkušenostmi "k nezaplacení" bylo navýsost potřebné vylepšit pošramocenou reputaci tohoto zařízení. Ale nedá mi než pisatelům těchto příspěvků vzkázat, že dosáhli přesně opačného efektu, jelikož ne každá maminka se nechá opít rohlíkem. Pokud se od základu nezmění způsob, jakým porodnice funguje (a tím vážně nejsou tyto prvoplánovité "zásahy shůry"), budou si maminky vybírat jiná místa k přivedení potomků na svět. Ještě že tu možnost dnes mají...
Předchozí