| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Fakultní nemocnice

Milé maminky,
mám za sebou čerstvou zkušenost s olomouckou porodnicí. Protože mi tato stránka při výběru porodnice pomohla, přispívám sem svými postřehy a hlavně doporučením. V Olomouci se rodit nebojte!
První dítě jsem rodila v brněnských Bohunicích a byla jsem dost rozmazlená tamním přístupem - absolutní preference přirozeného porodu s přenášením až 14 dní po termínu, maximální volnost v první i druhé době porodní, alternativní polohy při samotném porodu. Rodila jsem se svým mužem, většinu času strávila ve sprše na balónu, vkleče na zemi, samotný porod proběhl na vaku taktéž na zemi. V útulném pokojíčku - sále jsme měli klid sami pro sebe a následující dny probíhaly ve velké vstřícnosti personálu s velmi (dnes se mi zdá, že až příliš) benevolentním přístupem k návštěvám. Není tedy divu, že jsem i o druhém porodu měla poměrně jasnou představu a vysoké nároky na porodnici.
Podle informací na tomto serveru i podle návštěvy porodnice jsem se dost děsila jediné předepsané polohy při porodu a vykachlíkovaných pokojů. Zbytečně. Rodila jsem před vánocemi a v porodnici měli opravdu velký fofr - ve stejný den rodilo devět matek, byla nouze o sály a - jak jsem nakonec zjistila, i o volná lůžka. Je pravda, že mi dost pomohla zkušenost a pevná vůle, co nejdéle nechat porodu přirozený průběh - doktorům by se asi víc líbilo rychlejší tempo druhé doby porodní, několikrát mi nabízeli oxytocin v kapačce. Vždycky ale zdůrazňovali, že záleží na mém rozhodnutí. Nakonec - kvůli miminku a už neúměrné délce porodu jsem přijala, co mi nabízeli a porod už potom proběhl bez komplikací a pro mne velmi hezky a radostně. Ani "předepsaná" poloha mi nakonec nedělala žádný problém, nechala jsem si zvednout polohovací postel skoro do sedu. Osvědčila se mi tedy dobrá příprava, ale i důvěra v lékaře. A stejně jako poprvé veliká podpora a pomoc mého muže.
Velice oceňuji přístup dětských sester ve dnech po porodu. Trpělivě vysvětlovaly a asistovaly v počátcích kojení - přestože jsem první dítě kojila rok, u druhého jsem v prvních dnech pomoc přivítala. Jednou jsem miminko nechala dokrmit - dokrmují výhradně ženským mlékem. Přímo z postele si můžete zavolat ženskou i dětskou sestru, rádiem se s ní domluvit, co potřebujete - vynikající služba pro maminky, které mají po porodu horší pohyblivost a nemusí tak s každou drobností běhat po chodbách!
Zažila jsem víkendový i všednodenní provoz, vystřídala se řada sester i doktorů - ani v jednom případě jsem se nesetkala s neochotou nebo nepřívětivostí. A "díky" plnému stavu lůžek jsem na jednu noc zadarmo okusila i místní nadstandardní pokoj, na poporodní noc o samotě s miminkem (pro zkušenou maminku nebo klidnou prvorodičku) určitě ideální! Pro další dny jsem naopak přivítala možnost z nadstandardu vypadnout a dělit se o radosti i starosti s někým dalším.
Olomouckou porodnici tedy doporučuji a budu-li se chystat k dalšímu porodu, už bez pochybností. Přeju hodně štěstí všem budoucím maminkám!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.