Omnivore, diskutovat o tom zda vegetariánství ano nebo ne už mě nebaví, je to každého věc. Souhlasím s Tebou, že se má vše dělat s rozumem, ale nedělej z nás prosím blbečky. Všichni vegetariáni, které osobně znám, jsou rozumní a nehroutí se, když snědí éčko. Ale problém éček je podle mě dvojí:
1. Jednak existují i horší éčka než kyselina citronová nebo oxid uhličitý. O glutamanu sodném, dusitanech, některých antioxidantech atd. se nedá říct, že by byly nevinné.
2. Existuje blbý vtip o tom, proč se ženy voní a malují (protože jsou ošklivé a smradlavé)- no, částečně je to asi pravda, ale jde spíš o vlastní pocit, který spraví silnější sebevědomí, horší je to u potravin. Do těch se často dávají éčka, protože jsou nedobrá, ošklivá a podvedená. Když chce např. výrobce nacpat do něčeho vodu, aby hodně vydělal, musí tam šoupnout taky emulgátory, které tu kejdu spojí dohromady, konzervanty, protože jídlo s vysokým obsahem vody se zkazí a barviva a chuťové látky, protože jinak by to bylo bez chuti. A já si myslím, že ať už jsem vegetarián či masožravec, že kvalita je pro mě u potravin to nejdůležitější.
Předchozí