Přidat odpověď
Ahoj,
Nejsem ani tak zmatená z vypočítávání termínu porodu jako z počítání týdnů těhotenství. První den poslední menstruace byl u mne 7.3.2000, termín porodu mám stanovený na 12.12.2000 - toto mi vyšlo jak podle mých výpočtů, tak podle paní doktorky, která, po provedení ultrazvuku stanovila druhý termín - 8.12.2000. Podle výpočtů bych teď měla být na začátku 17. týdne, ale podle paní doktorky končím 18. týden a přitom to obě počítáme od již zmíněného prvního dne poslední menstruace. Tak nevím.
Když už tak píšu, zeptám se na jednu věc: byla jsem si dnes pro výsledky screeningu na vrozené vady - naštěstí je vše v normálu- a zmínila jsem se paní doktorce, že podle toho, co jsem vyčetla z moudrých knih a z Internetu, mělo by v tomto stadiu děložní dno dosahovat cca k pupíku (nebo asi na 2 prsty pod), což u mne ani náhodou nedosahuje. Paní Dr. mě prohmatala břicho a taktéž konstatovala, že mám skutečně dělohu nějak nízko (asi 10 cm pod pupíkem, ale už cca 14 dní dost silně cítím skoro všechny pohyby miminka). Udělala mi ultrazvuk, miminko je prý v pořádku, ale přesto mi to dělá trochu starosti. Má nebo měla některá z vás podobný problém? Navíc jsem do dnešního dne nepřibrala ani 1/2 kila, i když bříško se mi trochu zvětšilo. Prosím napiště vaše zkušenosti. Díky.
Přeji všem krásná a hlavně zdravá miminka.
Předchozí