Přidat názor k anketě manželce
Muj nazor je takovy, ze ja nejsem uchyl a ostatni kojici matky, byt s vyvalenyma kozama nebo schovanyma za detskou hlavickou, nepozoruji a nevsimam si jich!
Tak stejne si myslim, ze kazda kojici mamina ma byt soudna a zbytecne se nevystavovat.V restauraci,cukrarne, Mekaci,KCF...IKEI.....kdekoliv si nesedat tak, aby me vsichni videli a vsichni na me zirali...vzdy se da i v natriskane ,,hospode" a kdekoliv jinde sednout tak, ze neni skoro nic videt.....
...a taky prepokladam a verim, ze i mezi kojicimi matkami je par ,,prevadejicich se", kterym je jedno, co okoli......a urcite i par ,,omezenych", ktere se nestraraji o to, co lide kolem.....ja sama jsem se s takovou ale jeste nesetkala.....ale je to stale dokola...uznavam, ze vzdy budou dva tabory, jeden pro a druhy proti.....ja si ale stale budu stat za svym nazorem, ze kojit vzdy a vsude neni nemoralni, nechutne a ani vulgarni.....a komu to vadi, at se na kojici maminku nediva a nesmiruje ji.
A mimochodem, mam sestrenici a par kamaradek, zijicich v USA-konkretne Utah, Californie a NY-kojeni je tam zcela bezne a nepohorsujici.A hlavne, maji tam trochu jine zazemi pro matky s detmi.
A taky moje setra zije v Italii, jezdim za ni 2x do roka-tam se kojeni propaguje velmi, jeji svagrova je sestra v porodnici na detskem odd.Tam deti koji i do 3let....a klidne na ulici na lavicce....videla jsem tam spoustu takovych matek, i v restauracich, na plazi u more, v shopingcentrech........koukala jsem na ne s obdivem...a vsimala si reakci druhych...a svete div se, nikdo se nezastavoval, nekoukal a ani se znechucene neodvracel a neprechazel na druhou stranu ulice ci restaurace.....
A odpoved me kamaradky zijici a kojici na Novem Zelande zni:,,Kojeni je zde zcela bezne a prirozene, respektuje se vsude....nikdo nic nenamita a naopak se snazi kojici mamince kazdy vyjit vstric,a je tu pomerne dost intimnich mist ke kojeni- na uradech, restauracich.......a jinde."
Ja castecne ziji v Nemecku,take jsem tam videla matky bezne kojit sve deti....
Myslim si, ze je to hlavne v lidech.....v jejich toleranci, nazorech......nikdy vsichni nebudou mit jeden nazor na stejnou vec!A uz vubec ne v takove zemi, jako je Ceska republika........
Předchozí