Ahoj, omlouvám se za hloupý dotaz, ale budu rodit poprvé, takže jsem nezkušená a vyplašená.Chtěla jsem se zeptat zkušenějších, jak to vlastně při příjmu k porodu chodí (nejvíce by mě to zajímalo v Krčské porodnici v Praze, kde se chystám rodit, ale stačí i obecně kdekoliv jinde - asi to bude vesměs podobné). Tj. když přijedu k porodu, zda proběhne nejdřív vyšetření a pak už jdu rovnou na pokoj určený k první době porodní a odtud posléze na porodní sál (tj. všechny věci, které mám s sebou si beru tam a teprve po porodu se přesunu s těmi věcmi na normální pokoj, kde budu ubytovaná) nebo naopak mě nejdřív určí, kam se ubytovat a potom jdu na pokoj určený k porodu atd.? V případě té druhé možnosti mě napadá otázka, co s sebou na ten porod? Seznam věcí do porodnice samozřejmě znám jak z nejrůznějších rad zde na Internetu, tak v Krči jsme při registraci dostali jejich seznam, ale pokud bych se tedy nejdříve ubytovala v normálním pokoji, tak asi je dobré si vyčlenit z tašky věci přímo na porod do nějaké igelitky a s tou se pak odebrat rodit, že? A co tedy tam vzít - napadá mě:ručník, boty do sprchy, YAL, toal. papír, pití, nějaké triko či noč. košile - nebo dají erár, co mobil - braly jste si ho s sebou nebo ho nechaly na normálním pokoji, co kalhotky a vložky??? Jak je to při porodu (tedy v 1. době porodní), když každou chvíli člověka vyšetřují, jak se otevírá a stejně se musí svlékat - má mít člověk kalhotky či ne? Zase pokud odtéká voda, tak asi je to nutné stejně jako vložka, že? A co po porodu, když člověk krvácí, tak asi po zašití si taky hned natáhne nějaké ty síťované kalhotky + vložku, takže asi toto vše taky s sebou na sál? Nějak si to všechno (myslím tyhle "technické" záležitosti, průběh porodu mám jakž takž teoreticky nastudovaný -i když teorie je jedna věc, praxe jiná) nedovedu vůbec představit, takže když tak poraďte, jak to vše v porodnici probíhá. Díky.
Předchozí