Dlouho jsem se rozhodovala,jakou porodnici zvolit.Uvažovala jsem mezi Porubou,Frýdkem a Třincem.Teď,téměř po dvou měsících, jsem šťastná,že jsem se rozhodla pro Ostravu(FNsPO).
Veškerému personálu tímto ještě jednou moc děkuji. Všichni lékaři, porodní asistentky, sestřičky, ale i ostatní pomocný personál (uklízečky) byli ke mně velmi vstřícní, milí a nápomocní.
Prošla jsem všemi odděleními - nejdřív mě hospitalizovali na porodnickou JIPku, kde mi vyvolávali porod. Předem mě připravili na to, co mě čeká, že vyvolávaný porod může být delší a náročnější, ale zároveň mě uklidnili, že udělají vše, aby to proběhlo co nejsnadněji. Od čtvrtečního večera jsem měla kontrakce, voda mi praskla až z pátku na sobotu v noci a malý se narodil v sobotu ráno, když se zrovna střídaly směny. Za tu dobu jsem poznala spoustu personálu. Překvapilo mě, jak jsou všichni mladí. Zpočátku to byl pro mě nezvyk, ale pak jsem to ocenila. Všichni doktoři i doktorky byly perfektní. I když jsem už v sobotu ráno byla na pokraji svých sil, tak oni byli pořád milí, trpěliví a uměli mě podpořit, za což jsem jim velmi vděčná. Samotný porod byl rychlý a bez komplikací.
Na porodním sále byla krásná atmosféra - bylo nádherné sledovat, jak si manžel malého podepisuje a jak ho má poprvé v náručí. Na tento okamžik oba asi nikdy nezapomeneme.
Pak mě převezli na oddělení šestinedělí, kde se nám sestřičky taky velmi věnovaly. Měla jsem problém s kojením, ale ony mě stále povzbuzovaly, abych to nevzdávala a byla trpělivá, a měly pravdu - za pár dnů se výsledek opravdu dostavil.
Když jsme z porodnice přijeli domů, tak jsme zjistili, že malý nám žloutne, a museli jsme se do Ostravy vrátit pod UV lampu - na oddělení intermediární péče. I tam byly lékařky a sestřičky úžasně ochotné a milé.
Závěrem bych chtěla říct, že gynekologicko-porodnická klinika včetně oddělení neonatologie je opravdu na výši, ať už po stránce odborné (personál), tak taky po té materiální (vybavení, pokoje, strava...). Všem můžu jen doporučit, a pokud se nám povede ještě další miminko, tak se tam určitě zase budeme chtít vrátit.
Předchozí