| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Nemocnice Most, o.z.

Rodila jsem v Mostě své třetí dítě v polovině roku 2005. V podstatě si nemůžu stěžovat. Ještě před porodem jsem si pár dnů pobyla na Gyn B, kde jsou příjemní lékaři a skvělé sestřičky, opravdu jim musím moc poděkovat, jak se starali a byli ochotní.
S odstupem času se na svůj porod už dívám trochu jinak (člověk vždycky to špatné tak nějak v mysli odsune někam pryč), ale nevím nevím, nemůžu říct, že by ke mně v mostecké porodnici byl někdo nepříjemný, ale vadila mi jedna věc, na porodnici jsem byla od dopoledne, kdy jsem jen maličko krvácela, kontrakce nepravidelné, večer mě to už opravdu bolelo, kontrakce častější, ale k otevírání to nevedlo. Ale co mi tedy vlastně vadilo...Porodní asistentky chodily kontrolovat ozvy miminka pravidelně a dost mě deptaly takové řeči, jako "To vás nemůže tak bolet, abyste nemohla ještě spát." Já vím, že to myslely dobře, chtěly abych se nevyčerpávala, nebylo to z jejich strany nic osobního, ale copak někdo dokáže říct, jak druhého něco bolí? Copak si myslí, že bych nespala, kdybych mohla? A dále - ve vedlejším boxu byla paní s manželem, přijela asi ve dvě ráno, ve tři ležela stále na posteli a úplně v klidu si povídali, bavili se o nějakém digitálním foťáku či co, smáli se, a por. as., která mě chodila kontrolovat mi ji dávala za příklad. "Tady paní vedle má opravdu velice silné kontrakce a leží a ani nehlesne, vy se zbytečně vyčerpáváte." Paní porodila asi za hodinu. Prostě jedna z těch šťastných. Taky mám takové kamarádky.
Je fakt, že se všichni snažili nechat mému porodu přirozený průběh, ale když po 12 hod. kontrakcí jsem byla stále otevřená na 2 cm, byla jsem už dost zoufalá a na nějaký přirozený průběh jsem celkem kašlala... :-) Chtěla jsem hlavně už mít ty hrozné bolesti za sebou. Paní doktorka (její jméno neznám) se tedy rozhodla mi "píchnout vodu". To bylo v šest ráno. Pak už jsem věděla, že opravdu porodím ještě ten den a bylo mi psychicky lépe, zvlášť proto, že paní doktorku vystřídal p. dr. Kacerovský, který je opravdu úžasný a chci mu touto cestou poděkovat, protože je opravdu profesionálem, ale nezapomněl zůstat člověkem. Jeho trpělivý a laskavý přístup je obdivuhodný. Více takových! Za další čtyři hodiny jsem naprosto bez problémů porodila čtyřkilovou holčičku. Druhá doba porodní paráda, por. asistentky na sále povzbuzovaly, chválily, jak jsem šikovná a jak hezky spolupracuji, že nemusely ani nastřihávat ani nic šít. Miminko si mohl tatínek hned pochovat, mohl napsat na nožičku jméno, celou dobu jsme měli maličkou u sebe, na pokoj na šestinedělí nás také odvezli současně. Takže, maminky, myslím, že se v Mostě opravdu nemáte čeho bát. Je to všechno o lidech.... Držím všem palce, ať máte zdravá miminka a lékařům a sestrám hodně radosti z jejich práce a méně hysterických maminek, jako jsem byla asi já... :-)

G. A.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.