| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Nemocnice s poliklinikou Mělník

Porod na Mělníku - srpen 2003

Ahoj maminky,

při pročítání diskuse jsem trošku smutná z některých negativních ohlasů na mělnickou porodnici. Já jsem svého prvního syna porodila v Neratovicích, kde jsem byla spíše JÁ POROZENA, než že bych rodila. Vůči neratovické porodnici mám své výhrady, a tak jsem se rozhodla "užít" si svůj druhý porod na Mělníku, o kterém jsem slyšela veskrze pozitivní informace. A proto mne mrzí, že tyhle ty kladné hlasy se nedostaly na tyto stránky a že tu čtu spíš to horší. Já osobně přeji Mělníku mnoho a mnoho porodů, ať jim to jde, ať jsou všichni tak spokojeni, jako já (resp. my s manželem). Mrzí mne, že se porodnice neumí trošku více zviditelnit, aby odevšad přicházely nadšené reakce na porod na Mělníku.

Přihlásila jsem se na kurzy těhotenského tělocviku a přípravy k porodu. I když jsem byla druhorodička, moc mne bavilo, cvičit jednoduché cviky s bříškem a povídat si o tom, jak to bude. Prošly jsme si sály, pokoje, mohly se na vše zeptat. Staniční sestra byla úžasná, když vyprávěla o porodu a miminku.

Pak přišly prohlídky v porodnici během 9.měsíce. Všichni (sestřičky i doktoři) měli pro mne úsměv a vřelé slovo. Byla jsem překvapena, že nikde nejsou žádné fronty těhulek. Když byl obsazený monitor, byla jsem poslána na jiné oddělení, abych dlouho nečekala.

Přístup doktorů mi přišel velmi zodpovědný, pečlivý, profesionální.

POROD: Porodní asistentka se s námi (se mnou a mým manželem) bavila a smála, vedla první porodní dobu v takové úžasné pohodě, že na to dodnes vzpomínáme. Sprchování, balón, opírání se o manžela, poslech hudby, masírování... Paní doktorka byla také skvělá, když později nastaly komplikace, dokázala vše vysvětlit přijatelnou, rozumnou formou. Nakonec jsem rodila za přítomnosti dvou doktorek, oboum jsem moc vděčná. Porodní asistentka mě fantasticky podržela a řekla mi, že jestli porodím normálně (ne císařem), tak se tu dneska stane zázrak (to mi znělo v uších ...) a zázrak se dostavil!

Bohužel synek měl nějaké problémy (bakteriální sepsi), tak byl druhý den převezen do Prahy. já zůstala na Mělníku. Všichni mne podporovali a dodávali optimismu. Co se týče dětského oddělení, musím jim být moc vděčná, že si všimli, že syn není v pořádku. Sestřičky mi ho během prvních 24 hod. zahřívaly na výhřevném lůžku, přebalovaly a nosily mi ho na pokoj. Když jsem si ho ještě chvilku chtěla nechat, nebyly proti. Byly ohromně milé, stále se snažily mi to vysvětlovat. Když chlapce odvezla sanita, podporovaly mne v naději, že ho budu kojit, až za ním do Phy dorazím. Poznala jsem personál porodnického odd. z jiného úhlu - ohromně mne podržely. Třetí den mne pustili a já jsem čtvrtý den nastoupila za synem na JIP do Prahy, kde jsou miminka a děti s těžkými problémy, a my tam byli vlastně jenom tak na antibiotikách a "pro jistotu". Syna jsem během 14 dní (zčásti doma) převedla z cizího mateřského mlíčka na plné kojení ode mne, a to trvá až do teď!

Co chci tedy tímhle vyprávěním všem maminkám vzkázat? Na Mělníku je to super, porodnici bych si vybírala vždy podle vedení porodu. Je pravda, že Vás tam pak ještě sestřičky z dětského musí naučit zacházet s miminkem, hlavně v případě prvorodiček, ale myslím, že když se dopředu nastávající maminka zajímá, jak se o své dítě starat, ujasní si, co chce jak dělat, není problém! Myslím si, že na Mělníku jsou otevřeni Vašim požadavkům, jsou přátelští a najdou si na Vás chvíli. Vy jste matka, je to Vaše dítě, není možné, aby si svévolně dělaly, co uznají ony za vhodné! Trvejte si na svém! A chtějte své dítě hned k sobě! Jaképak odpočívání - nejlépe je mamince s jejím dítětem. Tak ho poznáte, porozumíte jeho potřebám, budete stále u všeho, co se s ním děje!

Byla jsem na nadstandardu-jednolůžáku, který byl pro mne děsně super, neboť jsem měla na pokoji pořád nějaké návštěvy (byla jsem tam už 4 dny před porodem), navíc se tam někdy sešla i docela početná skupina lidí, všichni jsme se v klidu do pokoje vešli, mohla jsem jim uvařit kávu a měli jsme soukromí. Taky doporučuju!

Přeju všem pohodové těhotenství, co nejpříjemnější porod a krásné a zdravé děti!

Ahoj, Irena.

PS: Dovolím si poděkovat jmenovitě následujícím: MUDr. Tömölové, MUDr. Řezáčové, MUDr. Hradci, dále por.as. Novákové a staniční sestře Kubáčové a vrchní s. Skorupové. (Bohužel si nepamatuji jméno doktorky a sestry z dětského.)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.