| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj Martino,
to jsem rada, ze mas dovolenou;-) to je roman, ale zase je dobre vedet, jak je to jine i v necem stejne.
Tokyo je asi jako Soul, zelen minimalni, architektura takova slatana, zadna historie, uplny opak Kjota, to je zase historie sama, to na tebe uplne dychnou stovky let, vse je nadherne zachovane a to je to ze dreva. V Japonsku jsou byty desne male, my bydlime v 3LDK (3 pokoje, kuchyn, obyvak, jidelna) a vypada to tak, ze kuchyn, jidelna a obyvak je dohromady (velikostne asi jako jeden obyvak v CR;-)) a k tomu dva pidipokoje a jeden vetsi. Okna zadna, pouze v tech pokojich jsou vlastne okna od shora dolu, takze mame u vsech pokoju otevrene dvere, abychom meli svetlo v kuchyni a jidelne;-) No proste je to uplne jine, nez na co jsem byla zvykla z Ceska. Je tu moc lidi na malo mista, ale zase ja ziju kousek od Tokya, takze tady je hooodne zelene, uplne idealni pro rodiny s detmi, hodne hrist a prolizacek, maly to uplne miluje.
S auty, tady se jezdi vlevo, takze ja i presto, ze ridicak z CR mam, tak abych tu mohla ridit, tak musim delat zkousky, takze to jeste chvili potrva. Bez auta se zije skvele v Tokyu, tam je porad zacpa, takze se vyplati jezdit metrem;-) tady naopak velike silnice a autobus jezdi 2x za hodku, takze bez auta se clovek nikam moc nedostane. Hodne lidi tu jezdi na kolech. Ja mam nejradeji peskobus;-), kdyz potrebuju nekam dal, tak me manza vezme autem o vikendu. Toz tak.
S tou uctivosti, to je tu stejne. Ve vetsine rodin taky tatka pracuje od nevidim do nedivim a manzelka sedi doma (po te co maji deti), oprasuje kdejake smitecko a chodi na hodiny keramiky, tenisu.......proste k zblazneni. V Tokyu spis zeny pracuji, ale i tu mam par kamaradek, co se vraci do prace, kdyz deti jdou do skolky nebo skoly. Ja chci taky do prace, jen musim nejdriv dat poradne tomu vzdelani, tak to mam ted super sanci, kdyz jsem doma s malym. Beru to jako pripravu, nez pujde do skolky, tak to musim nejak zmaknout.
S oblecenim, jezdim do Tokya a nakupuju v Evropskych obchodech - Zara, Diesel, Mango....obcas bych manzu zatahla i do tech drahych, ale dokud je malej prte, tak to nema smysl, stejne tam me zaspini od boticek, tam od susenky, to si zase uziju az bude vetsi. No a boty, to je horor, tenisky jsem kupovala v panskem oddeleni, hehe.
S topenim, tady pouzivaji klimacky (taky ta vlhkost v lete a silena vedra), v zime to topime topenim, co jsme si koupili, ale silene to zere a kdyz zapnu mikrovlnku, tak vyhodim pojistky;-)))) tak na to musim myslet a vypinat, nez zapnu neco jineho. Ale co se mi tu desne libi, hodne veci je jednorazovych, treba takove uterky na podlahu, pricvaknes na mop, setres a vyhodis, takze mas za 5 minutek vytreno a je klid a poradek. Maji to i na sporak, na zachod....to je fakt super. Hele a maji tu zachody s vyhrivanymi prkynky a kdyz vstanes, tak to samo splachne na senzor;-) A pak mam taky rada donaskovy servis, na netu vyplnis takovou objednavku (katalog ti dodaji) a pak ti jednou tydne dovezou nakup. Super ne? To je s detmi uplne vyborne, nemusis premlouvat manzela, s nicim se tahat, proste jednou tydne ti to dovezou ke dverim.
To jsem se zase rozepsala ja, tak si pocti a zase se ozvi
Pa Petanda

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.