Ahoj,
ráda bych se i já podělila o zkušenosti s porodnicí v ČB. Jsou pozitivní i negativní.
Do porodnice jsem nastoupila s se sedmidenní předstihem. Dlouho jsem přenášela. Nastoupila jsem rovnou na šestinedělí. Porod se mi snažili celých sedm dní vyvolat, ale nic. Až mi museli prasknout plodovou vodu. Pak už si mne nechali u sálů, kde jsem měl monitor na břiše a pochodovala jsem. Manžela jsem si mohla zavola hned. Pak nás přemístili na sál. Nejdříve do sprchy a pak rovnou na stůl a ležet a monitor. Hrůza. Službu měla černovlasá starší doktorka a díky ní jsem málem umřela já i dcerka. Neustále mi stoupal tlak, nemohla jsem dobře dýchat, musela jsem mít i kyslíkovou masku. Vodu praskli ve 13,15. Doktorka mi po dlouhém přemlouvání na chvilku pustila do sprch. Pak zase z pět na stůl. Okolo osmé hodiny se měnily služby a to bylo moje štěstí. Přišla sestřička s předporodního kurzu a ta si nás pamatovala. Ta mne snad zachránila. Vůbec všechny sestry v druhé službě byly super. Po osmé hodině jsem najednou uslyšela křičet manžela na doktorku, že žádné kleště. Sestřička s porodního kurzu zmizela a vrátila se s mladým doktorem. Doktor mne rychle prohlíd, okamžitý císař. Doktorka se někam vypařila. Od rozhodnutí doktora o císaři byla malá do 15 minut venku a to i spřevozem do jiného patra. Později jsem se od manžela dozvěděla, že jsem byla otevřená pouze na dva prsty. Kam chtěla cpát ty kleště nevím??? Taky mi řekl, že mi nechala vyhnat tlak na 120/240. Pomalu smrtelný stav. Po té jsem byla na Jipce, dostala jsem krev. Naštěstí díky rychlé akci milé sestřičky a šikovným rukou pana doktora, vše dopadlo skvěle - díky za to. Malá byla hned po porodu hodinu v inkubátoru-byla přidušená. Teď je z ní už velká slečna (2,5 roku). Jo ještě musím podotknout že milá paní doktorka při velké vizitě nepřekročila práh našeho pokoje, kde jsme byly pouze dvě - dodnes kamarádky. Asi věděla proč. Co se týče oddělení po porodu - super.Škvělé sestry - starostlivé, ochotné. Vřelý dík všem - krom paní doktorky. Ta tam asi opravdu nemá co dělat. Do dnes mám z dalšího porodu díky ní neuvěřitelnou hrůzu.
Předchozí