| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kde se berou násilníci?

Dobrá rada drahá. "Nejlepší odborníci" na výchovu jsou ti, co většinu času tráví nad psacím stolem psaním knih, knížku o porodech napsal pán, který sám nikdy nejen nerodil, ale ani se porodu neúčastnil. Taky jsem úvodní článek četla s tím, co se dozvím zajímavého na otázku "dá se agresivnímu chování předcházet." Spokojili se s konstatováním nemilé situace a že za to může televize. (je pravda, že kluci už si jednou hráli na Toma a Jerryho - ty si dáš kyblík na hlavu a já do něj budu mlátit, pak se vyměníme.) Tak co s tím? Určitá míra agresivity je v každém z nás, co můžeme pro svoje děti udělat je milovat je takové, jaké jsou, vysvětlovat, co se nám líbí, co ne a proč. V jedné knížce jsem četla, že děti většinou začínají zlobit nebo se chovat jinak než se nám líbí, když nemají pookraj naplněnou citovou nádrž, necítí v tu chvíli, že jsou milováni. Pro její naplnění je důležitý oční kontakt, soustředěná pozornost, tělesný kontakt a pevné hranice, co je a není správné. Zní to moc hezky a snažím se o to, občas se ale taky přistihnu při supervýrocích typu : "Okamžitě ho přestaň mlátit nebo dostaneš výprask." Tělesné tresty jsou projevem naší agresivity a taky mi uletí ruka, když mě vytočí, kdo z nás je dokonalý? Lepší je chválit a odměňovat za správné chování. Univerzální rada ve výchově
neexistuje, doufejme, že z toho praní o hračky a kousání vyrostou - moje zkušenost je, že se situace význě zlepší, když se děti dokáží pořádně domluvit, nemusí pak svou vůli projevovat silou. Pevné nervy všem maminkám a tak hodné děti, jak si zasloužíme, přeje Jířa

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.