Milé maminky, už jsem tu napsala, že jsem marně očekávala úlevu v bolestech a pomoc při porodu. Právě proto, že jsem se ničeho z toho nedočkala, velmi jsem se zajímala a stále zajímám o epidurál, ale i jiné úlevy v bolestech v Č.B porodnici.
Na šestinedělí jsem tím byla mezi maminkami docela pověstná. A výsledek mé soukromé ankety? ANI JEDINÁ maminka z oddělení se žádné úlevy nedočkala (ale nemluvila jsem s nikým z nadstartu, tam možná ano). Některé maminky pravda, úlevu nežádaly, jiné ale ano.
Nejčastější odpověď PA? -- žádná odpověď!
Druhá nejčastější odpověď byla "Na to je ještě moc brzo" - a bylo "brzo" tak dlouho, až bylo pozdě.
Jedné mamince řekla PA, že to asi stejně skončí císařem a epidurál by byl jen komlikací navíc. Podotýkám, že měla naprosto normální porod a o žádném důvodu k císařskému řezu jí nikdo nic neřekl. Navíc císařský řez se v některých porodnicích provádí i v epidurálu, aby se mohla maminka s miminkem hned přivítat.
Jiná maminka mi vyprávěla, že když žádala o epidurál, tak z ní udělala PA pitomce, že to neumí správně vyslovit a pak jí ještě vynadala, že si přijde do porodnice jako na výlet a čeká, že se všichni seběhnou, aby jí pomohli. Byla bych ráda, kdyby se mi tahle maminka ozvala, proplakala celý pobyt na šestinedělí a dělám si o ni starosti. Ztratila jsem mobil a tím i vaše číslo.
A co vy, ostatní maminky? Moje anketa je jen pár maminek, nelze ji brát za "bernou minci" také proto, že se týká jen krátkého časového období. Byla bych vám všem moc vděčná, kdyby jste sem napsaly SVÉ zkušenosti s prosbami o úlevu v bolestech. Bylo vám vyhověno? Nebo vás také odbyly, přesto, že porodnice se holedbá tím, že epidurál běžně dává na žádost maminek? Děkuji předem a moc se těším na vaše odezvy.
Předchozí