| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Česko-německá horská nemocnice Krkonoše s.r.o.

Milá Lído, samozřejmě, že rodinu.cz prohlížim,a ne jenom já :-) a můžu vám říct, že mi z toho někdy leze mráz po zádech,zároveň aspoň pro mě osobně je to jakás takás inspirace :-).O tomhle serveru vim od doby co existuje,když jsem porodil svou první splolužačku ze školy :-),tak mi řekla,že tám mám kouknout,ať se něco zajímavýho dozvim. To proto, že když se ptáme maminek, jak jsou u nás spokojený, většina, drtivá, neřekne ani slovo, z pochopitelných důvodů. Teprve na netu se rozepíšou .... ,ale tohle plně chápu, tady je přece jen aspoň nějaká anonymita:-),ale vidíte, já se prezentovat nebojim, vystavujíc se tak otevřený kritice :-))) Většina porodníků, a je nás u Apolináře málo, vlastně tak nemá jinou zpětnou vazbu, než třeba z internetu, nebo a co je horší velkou oklikou a tím pádem poněkud zkresleně, z médií , hlavně z denního tisku. Takže věřte, že všechny informace, co tu čtu se snažim přebrat a taky probrat se svými kolegy,tak aby z toho byl rozumný výstup. Jinak já Vaše odpovědi nebral jako kritiku Apolináře a ani jsem se nesnaž¨il kritizovat malé nemocnice, to mi vůbec nepřísluší. Navíc jsem začínal jako sekundární lékař na jedné malé okresní ¨nemocnici s méně jak 500 porody ročně a nedám na ni dopustit, natož na jiné okresní či malé nemocnice. Osobní přístup, rodinné prostředí, to všechno jsou atributy, které k nim patří. Jenže právě proto, že jsem tam jako mladý lékař začínal velice dobře problémy znám. Trochu odbočím - když už je nám uváděn jako příklad Švédsko, tam je obrovský kontrast proti nám. Nevím přesně kolik je tam porodnic,äle tuším ,ale poku¨d si pamatuju, je jich do 20 !!!. Na takhle velkou zemi a počet obyvatel neuvěřitelné. Spádové oblasti jsou obrovské,porodů na l porodnici cca 5000 ! Přesto, většina žen tam , cca 95 % rodí v porodnici a co víc, výsledky jsou srovnatelné s námi ( my jsme na tom ve statistikách přece jenom o něco lépe :-) ) A u nás ? Asi víte, porodnic je hodně přes 100,na takhle malou zemi ..., otázka je, zda je to efektivní. Ale i tento "model",jako u nás ,se jinde v Evropě vyskytuje. Takže co je správné, lepší ? Nízký počet porodů=nižší erudice pracovníků,sám můžu potvrdit, že jeden porod denně a téměř roční "nesetkání" se s žádnou komplikací je pro lékaře "nebezpečné", nemá moc šanci se s kompl. případem setkat,tudíž se ho nemusí naučit řešit,to je fakt, ne žádná teorie.Protipólem je super prostředí,takřka rodinný přístup atd,to čehož jsem tvrdošíjným zastáncem i já. A opak : gigapodnik typu naší kliniky či dalších klinik v zemi. Řešení ? jednoznačně kompromis ( třeba velmi blízko už jsou na jedné z brněnských klinik :-) ) ale pravděpodobně se vydáme cestou redukce počtu porodnic ( ekonomický tlak ) a v těch zbývajících postupně přebudovat provoz tak, aby jsme se podobali " porodním domům " třeba ve Švédsku. To je můj sen :-),věřim, že budu mít někdy šanci to ovlivnit .Tím jsem chtěl trošku vysvětlit svoje předchozí "psaní" :-), malé nemocnice prostě nekritizuji.Téma je to rozsáhlý a nemám šanci ani prostor se rozepsat,ale věřte mi,nejsem sám,kdo takhle uvažuje. A věřte, jenom trochu komentář k porodům třeba V USA, asi byste se divila, jak probíhají porody u drtivé většiny všech běžných pojištěnců "za mořem" :-) Ne, nechci vás děsit,ale dějí se tam neuvěřitelné věci¨,ale tohle dál nebudu nijak komentovat :-) Česká porodnická škola má ve světě neuvěřitelně dobré jméno,vím, že tohle řada žen asi ani netuší, no a nás mladých je,abychom vrátili trochu konzervativní směr více zpátky přírodě, ovšem, ruku v ¨ruce s nejmodernějšími poznatky vědy :-))
Hodně štěstí, M.K.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.