| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Česko-německá horská nemocnice Krkonoše s.r.o.

Milé dámy, ( je vás víc, tak tentokrát ne adresně :-) ) ,jsem rád, že jsem se dostal do týhle diskuse, protože, jak jsem uváděl, je to pro mě nejbližší zpětná vazba, a tu moc potřebuju a nejen já. Na žádnou ženu se tu já osobně nezlobim, a znovu opakuju, nikoho, natož malé okresní nemocnice nekritizuju, spíš citim potřebu, některý věci osvětlit, když už do nich nemůžu plně zasáhnout. Tak hlavně chci říct, že si asi málokterá žena, co tu píše, uvědomí, že podobné diskuse ,jako tady , jsou úúúúplně stejné všude na světě. Mám několik kamarádů a kolegů ve Francii, Anglii .... a všude jsou prakticky stejné problémy, jen se u nás o nich začalo víc mluvit, což je dobře, protože : konečně. Znovu opakuju: dnešní porodnictví nezadržitelně směřuje zpět k přírodě svými prostředky, ostatní je pouze a jen o lidech ,penězích , prostorech ..... Začnu chováním sester. Znám jich desítky, moje vlastní ségra :-) je zdr. sestřička, takže nejlíp vim, jak jejich práce má dopad na osobní život. V žádným případě si nesmí dovolit přenášet svůj osobní stres do práce,ale, stává se to, nikdo není dokonalý a co víc, je tu neustále omílaný problém ( opět sice neomlouvá,ale přece ) : platy středního zdr. personálu :-) Ty holky nemají, zdůrazňuju nemají osobní život, protože jestli chtějí tuhle práci, musí tomu věnovat víc, než jenom pobyt mezi zdmi nemocnice.Dřív nebo později to pocítí dopad své práce na svých osobních životech. Dnešní mladé por. asistentky a sestry jsou už vedeny k tomu,aby se chovaly k těhotným a rodičkám přívětivě a maximálně pozorně. Kdo toto poruší,alespoň u nás, pocítí to různými kárnými opatřeními, i propuštěním, věřte mi. U starších sestřiček a por. asistentek je to asi už horší. Přestože jsou nesmírně zkušené a jejich práce je neocenitelná, mohou u některých z nich být zakořeneny ještě návyky práce z let "dřívějších",kdy u nás jednoz¨načně dominoval "nadřazený" přístup zdr. personálu k rodičkám. To je také fakt, který se horkotěžko bude měnit. Já osobně, pokud se s tím sestkám ze svý pozice " mlaďocha" :-) těžko něco změnim. Čili, nevím jak jinde, nemůžu soudit,ale je to otázka " výchovy" mladé generace, která už nebude zatížena staršími přístupy.Kdo se v týhle problematice orientuje, ví, o čem je řeč.Přesto je zde plno starších por. asistentek, které a jejich stále eště většina, jsou super a jejich přístup k "těhulkám" je ukázkový.Víc se k tomu nemůžu vyjadřovat, možná budu kamenován :-) Můj osobní přístup, znovu opakuju, musí posoudit "mé" rodičky,ale je-li mezi vámi nějaká :-), věřim, že mi dá zapravdu,snad dělám doboru reklamu naší práci:-) Teď trochu statistiky : proč tolik sekcí - císařských řezů u nás ? :-) Velmi jednoduchá odpověď.Jsme perinatologické centrum, čili soustřeďujeme velmi riziková a patologická těhotenství, procentuelně máte přesné údaje - kolem 20%, stacionární stav za poslední 2 roky, toto číslo odpovídá procentům v ostatních vyspělých státech. Tak třeba : předčasný porod s "odteklou vodou plodovou a plod váhové kategorie kol 1000 g v poloze koncem pánevním = vedení porodu císařským řezem, nebo : těhotná žena s akutní leukémií = dtto. Mám pokračovat, radši ne, nechci nikoho děsit. A teď ještě trochu navíc ke kvalitě péče-tím s neoháním, to je fakt, jen třešníčka na dortu :-) S diskusí to nesouvisí,ale: naše klinika, potažmo Česká rep. i zásluhou pediatrů-neonatologů má nejnižší tzv. perinatální úmrtnost na na světě !!! 3,6 promile ( součet živě rozených dětí zemřelých do 7.dne po porodu a mrtvě rozených dětí na l000 živě rozených ) Epidurály : epidurál je u nás nabízen velmi široce, pokud lze, může ho mít každá provorodička, zdarma a po poučení.Procenta neznám, to ne,ale šéf. por.sálu as.Pařízek,který ho zároveň podává, je přední světový odborník na peridurální analgezii :-)),tak proč bychom ho neměli dávat, naopak jsme proklamátory,ale nevunucjeme se, kdo nechce, nechce :-)) Kristeler : ano, je to postup non lege artis,ale.... Skoro všude se dělá malý tlak na břicho, ( velký by neměl být,ale vim, že se v řadě případů dělá "větší" ) a ten je přípustný ( plochou dlaně na vrchol dělohy = fixace hlavičky v pánevním vhcodě, mám-li podezření, že průchodu plodu brání pupečník, následně event. udělám forceps, čili kleště ).Já osobně se kloním spíše v daných situacích k max. trpělivosti, není-li plod ohrožen nedostatkem kyslíku a to myslim většína :-). Není-li tomu tak a plod je ohrožen, je potřeba vynaložit veškerou snahu na rychlé ukončení porodu. Jsou -li splněny podmínky pro kleště - které jsou opředeny nesmyslnými fámami ( např.Francie 7% kleští + 7 % vakuumextrakcí - a jsou Francouzi normální ? :-) ), je-li ještě plod "vysoko" - pak císařský řez Ale tohle už je opravdu spíš odborná přednáška, na to není prostor :-) .Takže s Kristelerem, tak jak je prezentován originálně , nesouhlasím, naše gyn.-por. společnost ho neakceptuje, já taky ne:-) , v Německu je hojně využíván, tam je povolen ,jiný kraj, jiný mrav.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.