Za měsíc mám jít rodit a i když to mám trochu z ruky - cca 30km vybrala jsem si pro porod Strakonice, protože hodně mých kamarádek,co tam nedávno rodily, si tuto porodnici pochvalovaly. Byla jsem se tam podívat a i když mám z porodu strach, prostředí porodnice a vrchní sestra mě uklidnili. Prostředí je moc hezké - barevně vymalované pokojíky (hekárny)se samostatným sprchovým koutem a myslím i s WC. Na hekárnách je postel, křeslo, míč, televize a je to tam celkově útulné. Vrchní sestra, která nás prováděla a povídala nám o všem co je třeba vědět byla moc příjemná,milá a vzbuzuje důvěru. Ptala jsem se i na epidurální anestezii a v případě přání a potřeby jí prý dávají. Pokud budu mít velké bolesti a pokud doktorka uzná za vhodné mi jí dát, počítám s ní. Maminky by ale měli být s touto anestezií teoreticky seznámeny,aby věděly co je čeká a hlavně,aby se stihla píchnout včas (cca 3-4cm otevřená branka).Takže pokud vše dopadne dle plánů tak vám sem pak napíšu moje zkušenosti s porodem ve Strakonicích.Doufám, že se Zuzanky brzo dočkám. Držte nám oběma palce.
Předchozí