| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Ekzém aneb dejte homeopatii šanci II.

Pane Kminku, mě by docela zajímalo, jak se dělá taková studie o účinnosti toho kterého homeopatického léku třeba na tisíci lidech se "stejnou diagnózou"? Musíte si uvědomit, že homeopatie léčí člověka a ne nemoci jako klasická medicína. Podle činské medicíny a věřím, že i homeopatie platí pravidlo: "Neexistují dvě stejné nemoci."
Nelze proto takovou studii ani uskutečnit. Pokud budou dva lidé se stejnými vnějšími příznaky, může homeopat po konkrétním vyšetření obou jednomu předepsat jiný lék něž druhému (neexistují dvě stejné nemoci) na tentýž problém - tak jak ho vidí západní medicína.

Proto studie typu: vezmu 1000 lidí s chřipkou a budu jim podávat tento jeden homeopatický lék a pozorovat kolika z nich pomůže je nesmysl. Tak to vidím já jako laik, kterému homeopatie 3x pomohla. A je mi jedno na jakém principu.
Stejně jako mě nezajímá princip spalovacího motoru. Hlavně, že mi auto jezdí.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.