Medunko :
já jsem již poučená , mám 15 měsíční krásnou holčičku. Nevím samozřejmě, jak porod prožívají jiné maminky, ale za sebe ti můžu říct, že porod je komplikovaný a mnoha hodinový maraton, kde nemůže personál od budoucí maminky očekávat duchapnou konverzaci. Pro mě bylo ohromně důležité, že jsem celou dobu u sebe měla blízkou osobu, která mohla mé představy a moje přání předávat právě lékařskému personálu ve chvílích, když jsem o sobě víc nevěděla než věděla. Já sama měla pocit, že jsem se nechovala zrovně nejlépe a druhý den jsem se panu doktorovi omluvala. Odbyl mě s usměvem, že nevím co je to maminka, co opravdu vyvadí a ukazoval mi přitom pokousanou ruku od jedné rodičky.
Určitě můžeš narazit na sále na člověka bez nálady či naštvaného, ale ve velké většině případů jsou to profesionálové a vědí co je v této chvíli nejdůležitější. Na druhou stranu se podle mých zkušeností ohromně lepší komunikace s pacienty, už to při porodu (většinou) není "o nas bez nas" k cemuz urcite prispiva i velice vyuzivana moznost, pritomnosti dalsi osoby pri porodu.
Dárky či pozornosti bych neřešila, věřím, že to nemůže mít vliv.
Na konec mohu jen poradit, že v Liberecké porodnici jsem byla se vším naprosto spokojená , jak při vlastním porodu, tak pak na šestinedělí.
Předchozí