Nejspis me zaujalo to, ze jste lekarka a zarovnen pacient s MS. Je mi 21 let a studuju ekonomickou univezitu. Pred dvema lety mi poprve rekli, ze mam MS. To asi o tyden pozdeji popreli, s tim ze mam neuroborreliozu a pak mi dalsi dva roky mi do oci tvrdili, i kdyz nakonec priznali, ze to borelioza nebyla, ze sklerozu nemam a nebudu mit. Za to dobu, i presto, ze to nebylo zrovna lehky obdobi, tak sem ziskala urcity vztah k medicine a zjistila, ze je to to, co bych chtela v zivote delat, i kdyz puvodne jsem chtela smerovat uplne jinam-jazyky. Pred par dni jsem podala prihlasku na medicinu a zaroven s tim(o par dni pozdeji) mi rekli, ze mam na MR zanetlive lozisko a podle vsech priznaku vysoky riziko rozvoje definitivni MS a ze k nicemu jinemu ten nalez nevede. Po tom sdeleni mi zacali vracet vsechny veci, ktere me po ty dva roky obcas trapily - mravenceni, divny tlaky po tele, obcasny ztuhnuty nohy, v noci se probudim a necijtim ruku, potize s okem nebo slaba inkontinence, kterou jsem si nikdy nepripustila, neni mi celkove dobre, obcas se citim uplne otupela a z budoucnosti? Mam strach. Hodne jsem toho v poslednich dnech precetla, vcetne poslednich vyzkumu a kdyz si uvedomim co se v mem tele deje a k cemu to vede a jak mi ted je, tak si nejak ani nedokazu predstavit jak pokracovat . Nevim, jestli to budete cist, ale myslite, ze ma ted smysl jit na medicinu ? No, vlastne se ptam, co delat dal ? A.
Předchozí