Zdravím všechny nastávající maminky! Jsem z Liberce, rozhodla jsem se však rodit ve Frýdlantě. Hledala jsem porodnici s rodinnou atmosférou a přátelským přístupem. Rodila jsem zde v prosinci 2005 a s péčí porodní asistentky Farské i pana doktora Koreckého jsem byla velice spokojená. Mohla jsem si vybrat, zda-li chci oholit, použít klystýr a mám-li nějaká přání ohledně porodu. Ta jsem sice měla, ale při porodních bolestech pro mě bylo důležitější, že je o mě dobře postaráno, porodní asistentka a lékař mě trpělivě informují o průběhu porodu, vysvětlují, co se děje, dít bude a hlavně že se mnou po celou dobu může být manžel. Rodila jsem v polosedě na polohovacím porodním lůžku, dceru mi položili ihned na břicho a přiložili k prsu. Můj porod byl standardní a bez komplikací, do jeho průběhu nebylo zasahováno, dcera se narodila zdravá. S kojením jsme neměly problémy (až na drobné ragády). Jediné, co mě mrzelo, že nebyl volný nadstandardní pokoj a manžel nemohl zůstat se mnou. Užili jsme si dvě hodiny euforického odpočinku na porodním sále a pak jsme se museli rozloučit (dcera se narodila v 19:20 hod.). Chtěla bych tímto poděkovat všem zdravotníkům z Frýdlantu, kteří o nás skvěle pečovali, a doufám, že zde přivedu na svět i naše další dítě. Tuto porodnici doporučuji všem maminkám, které hledají rodinnou atmosféru a přátelský přístup.
Předchozí