| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Gynekologicko-porodnická klinika, 1. LF UK a VFN

Vážená paní doktorko,nezbývá mi, než si jenom povzdychnout,tohle se bohužel prostě nezmění mávnutím kouzelným proutkem,je to ,jak neustále opakuju, o lidech ( generační výměna, lidi, kteří nezažili paternalistický přístup k pacientovi/rodičkám ), o prostorech , penězích... atd.Dovolte mi jenom malou poznámku, která, jak tušim, " hne žlučí " leckterým maminkám,ale není to narážka, pouze vysvětlení celé situace. Ono je samozřejmě cílem všech nás porodníků ,aby to porodnictví probíhalo podle přírody (ale úzce spjato s nejmodernějšími poznatky medicíny ). Neustále se omílá "švédský" ( "severský" ) model porodnictví, s maximální liberalizací v přístupu k rodičkám. Konkrétně kolem Švédska jde třeba jedna neuvěřitelná fáma, jako že se "o celé těhotenství starají jenom porodní asitentky a žena nemusí vůbec potkat lékaře ".Jenže .....Tyto ženy mají vysokoškolské vzdělání,které je podstatě medicínského směru,ovšem, zde zcela úzce zaměřeno na gyn.por. Navíc, odpovědnost leží přímo na nich.U nás, jakkoliv by to do budoucna bylo třeba možné, to zatím tak není, por. asistentky mají zatím"vyšší" studium, ne vysokoškolské ( medic. směru ) a tak leží odpovědnost na lékaři.To jenom poznámka o systému péče.No a teď,proč ve Vrchlabí vlastně jsou ( nebo jste :-) ) tak super? Je to jednoduché, nemocnice neprošla výběrovým řízením VZP, proto měla být fakticky zrušena .Vedení správně pochopilo (tak jak to ostatně funguje v tržní ekonomice ),že uspějě jedině tak, že přežije jedině tak, že nabídne něco "víc",a to zcela od základu,tak ,aby "přitáhlo" klientelu ( rodičky/těhotné = velmi lukrativní pro každou nemocnici:-)) ),takže super personál je samozřejmostí ( prim.Kavanem počínaje-začínal ve stejné nem.,jako já :-) ) a ...... atraktivní nabídka "alternativního"porodnictví je další součástí .Prostě,něco, k čemu třeba naše pražské gigantické porodnice nejsou moc nuceny,ty prostě fungují :-) a nic, nebo nikdo je moc nenutí k velkým změnám ihned.Věřte mi ale ,přijdou.Vím, že na tomhle serveru se spíš prezentují ty negativní názory,těch pozitivních je tu na nás málo,ale z vlastní zkušenosti vim (mám snad už desítky známých co jsem rodil,nebo někdo z mých kolegů ) a vím ( bez servility vůči mě) ,že byly spokojené.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.