Ziskani rozboru masti dr.Nestora je asi nemozne.
Sama jsem se o to pokousela nabizela vzorky, ale bylo mi receno - nekde bych mohla jeste dohledat korespondenci, ze kortikoidy se objevit nedaji.
Myslim (pozor ted jde o me laicke vysvetleni), ze oni umeji nalezt kortikoidy jen ty zname, pokud on tam dava nejake nezname latky kortikoidni povahy treba rostlineho puvodu, nelze je objevit.
Ja osobne tedy musim rici, ze paniku o kortikoidech v jeho mastich jsem dosti podporila po konzultacich s nekolika lekari.
Jinak moje holcicka byla mazana jeho mastmi po dobu asi ctyr mesicu (ve veku 5 mesicu - 9 mesicu), ekzem temer zmizel, pak se objevilo nekolik lokalnich ohnisek, ale ta zmizela kompletne po nasem opakovanem trinedelnim pobytu u more v roce a pul a v roce a tricrtvrte. (Stravili jsme vetsinu cervna, cele zari a cast rijna u more - neplatila letenku a vyuzili jsme slouhodobeho pobytu me kamaradky v zahranici).
Od te doby ekzem nemame - nikdy se jiz neobjevil ani lokalne. Je pravda, ze v jejim pripade mohlo jit o ten typ ekzemu, ktery mizi.
Předchozí