Zdravím všechny, jak jsem slíbila, píšu, jak můj porod v Hořovicích dopadl - a píšu jedničku s hvězdičkou!!!
Pominu-li skvělé vybavení porodních sálů, SKVĚLÝ BYL PŘÍSTUP LÉKAŘE, PANÍ PRIMÁŘKY I VŠECH ASISTENTEK!!! I když jsem neměla úplně lehký porod - koncem pánevním, na sále jsem byla 16 hodin, bylo to podle mých představ a šla bych tam zase a hned... nenašla jsem jedinou výtku, dle možností respektovali můj porodní plán, dodržovali intimitu, vše pečlivě vysvětlovali...Cítila jsem se jako doma...
Miminko jsem měla u prsu hned po porodu, nechali nás ve třech s tatínkem v klidu a o samotě... NÁDHERA.
Co se týče oddělení šestinedělí, sice není vybavené tak jako porodní sály, ale přístup sestřiček to vynahradí. Je pravda, že jsem jako bývalá dětská sestra s péčí o dítě tolik poradit nepotřebovala, ale věděla jsem, že se na ně mohu kdykoliv obrátit... Ano, oddělení má jistý režim, ale ten se úplně eliminovat nedá, a vůbec mi nenarušoval soukromí... Jídlo jsem si mohla sníst později (mimochodem tak slušné stravování jsem v nemocnici hned tak nezažila), návštěvy mohly kdykoliv, teplotu atd. se měří dvakrát denně, ale je na to dost velké časové rozmezí... Kojení bylo v pohodě. Myslím ale, že informace o kojení a péči o dítě by každá maminka měla získat už před porodem, protože první dny po porodu mi to teda moc nemyslelo...
Na oddělení je celkem klid, všude čisto, a hlavně - přístup personálu malé nedostatky vynahradí...
TUTO PORODNICI MOHU VŠEM JEN DOPORUČIT!!!!
Podrobnosti klidně pošlu mailem...
Jana a Adélka
Předchozí