| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Městská nemocnice

Chtěla bych se s vámi také podělit o své zkušenosti s porodnicí v Turnově. V r.2004 jsem zde porodila dceru, a protože se moje těhotenství nevivíjelo dobře tak jsem byla od 30. týdne pro předčasné otevírání hospitalizována. Během svého pobytu, který trval do 36.týdne jsem se důvěrně seznámila s chodem porodnického oddělení v Turnově. Mohu potvrdit, že pobyt zde nebyl příjemný a jaký pobyt v nemocnici je?
Doktor Mikl je velmi sebestředný a náladový člověk. Svoji nadřazenost ovšem nedává najevo pacientkám, které mají titul či jsou podnikatelkami nebo známými. Ostatní pacientky jsou vydány na milost a nemilost jeho náladám.
Během hospitalizace jsem brala léky na zastavení předčasného otevírání dodnes nevím jaké. Na můj dotaz na Dr. Jurašku co je to za léky a jak to se mnou vypadá jsem dostala odpověď "já nejsem Pán Bů zeptejte se primáře" . Na můj dotaz na pana primáře co je to za léky a jaké jsou vedlejší účinky a jak to se mnou vypadá mi odvětil velice hrubým tónem "na co to potřebujete vědět jste snad doktor" poté se otočil a odešel.Po každém podání léku jsem se do 20 minut začala nekontrolovaně klepat a bušilo mě srdce. Každý týden jsem pak chodila na EKG. Sama(jednou v doprovodu žákyňky) přes celou nemocnici.
Další vizitu jsem se ptala pana primáře,když jsem v takovém stavu zda mě neublíží když půjdu na chodbu s návštěvou (nebudu na pokoji je zde nejenom naprostý nedostatek místa, ale i soukromí) vysmál se mým obavám a sdělil mi, že mě to nejen neublíží nýbrž nějaká ta půlhodinka mi jenom prospěje. Druhý den za mnou přijeli rodiče vyšla jsem na chodbu posadila jsem se s nimi na lavičku a v tom kolem prošel primář Mikl.
Návštěva odešla do 10 minut a já se vrátila na pokoj kam za mnou okamžitě přiběhl primář a seřval mě jak to že si ve svém stavu dovoluji courat po chodbách.
Do svého propuštění jsem počítala doslova každou minutu. Vedla jsem si deník a musím se přiznat, že jsem ještě neměla odvahu jej otevřít. Pobyt v turnovské porodnici byl pro mě šokující a velmi stresující.
Za týden po propuštění se mi v termínu narodila dcera také v turnovské porodnici. Bohužel mě rodil Dr.Juraška. Naštěstí jsem měla po boku manžela, jehož přítomnost mi velmi pomohla. Voda mi odtekla doma v pět hodin, ale žádné bolesti jsem necítila. Tak jsem se osprchovala a jely jsme do Turnova. V půl sedmé mě přijali a také mě začaly bolesti docela slabé jako při menstruaci. Oholili mě, na klystýr se zeptali a přijala jsem. Byli velmi milí Přijímal mě pan doktor Tala, tak jsem se těšila, že bude i u porodu. Jaké bylo mé rozčarování, když se tam objevil Juraška.Otevírala jsem se rychle. Po každém vyšetření jsem se pozvracela. Bolesti jsem měla stálé a žádné kontrakce po časovém intervalu jsem necítila. Když jsem přešla na porodní stůl řekl mi doktor Juraška až budu mít kontrakci ať začnu tlačit jenže já žádnou necítila. Začal na mě křičet jak to že netlačím tak jsem tlačila po druhém zatlačení byla venku hlavička. Pak mě hned nastřihl hráz aniž by mě informoval další zatlačení jen jsem povzdychla "no no tak se nám tady nerovzdychejte" a malá byla venku. Nepoložil mi jí na břicho ani jsem jí neviděla a odnesli jí. Aspoň s ní byl manžel. Jak malá vypadala hned po narození jsem viděla až na fotkách.Agpar skóre 10:-).Jen za manželem zapadli dveře "tak tlačte ještě musí ven placenta" jenže já neměla bolesti už vůbec žádné. Takže se na mě dr.Juraška nasupeně díval a pozval sestřičku párkrát mi zatlačila na břicho a placenta byla venku. Při zášívání zda bych nemohla dostat anestezii mi dr.Juraška odvětil"snad si nemyslíte, že vám to pomůže", ale dal mi ji a pomohlo to necítila jsem nic.Můj dojem z Dr.Jurašky asi někam spěchal možná na svačinu nebo na skleničku vína, ale tu jsem z něho již cítila.
Asi jsem se nezmínila o sestřičkách a musím konstatovat,že jsou velmi obětavé profesionální, ale hlavně mají srdce na správném místě a nevidí v pacientkách jenom další případ nebo hůř maso a lidskou bytost s city emocemi ...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.