| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Městská nemocnice

Dobrý den, nedá mi to a připojím svoji zkušenost s MUDr. Miklem . V TU porodnici jsem jednak rodila a jednak tam asi 10 dní ležela s hrozícím potratem.
S MUDr. Miklem jsem osobně sdělil několik zajímavých názorů:
1. lékaři na oddělení jsou jen od toho, aby plnili jeho pokyny, v žádném případě nejsou oprávněni sdělovat pacientkám nějaké názory či jim cokoli vysvětlovat
2. od poskytování informací je tam jen on a jeho názor je takový, že pacient (pacientka) na žádné informace právo nemá a je k ničemu je sdělovat
3. ostatní lékaři nejsou jeho kolegové, ale jeho podřízení
4. on jako primář má právo na náležitou úctu, alespoň takovou jakou mjusel on jako malý hošík projevovat, když šel s maminkou a potkali primáře - musel hlasitě pozdravit na mnoho metrů daleko
5. potrat je zcela přirozená věc a léky, které se proti němu dávají jsou podle něho k ničemu a kdyby to bylo jen na něm, nepředepisoval by je
6. sloužící lékařka mi sdělila, že když hrozil potrat jí, poradil jí pan primář, ať skáče přes švihadlo, má-li se "to" udržet, udrží se "to" a pokud ne, alespoň to bude rychleji jasné

Asi bych mohla napsat i více, ale to už by byly spíše drobnosti, tohle jsou mé osobní poznatky, nic z doslechu.
Přesto všechno nemohu říci, že by se ke mně kdokoli včetně primáře choval hrubě, jen to bylo takové "málo empatické", já chtěla o všem mluvit, vše rozebírat, znát všechny možnosti a varianty, ale na to se vážně v Turnově (nevím jestli někde jinde) nehraje.
Při porodu už byla má zkušenost dobrá, všichni byli slušní, milý, ochotní, pravda ale je, že jsem si "nevyskakovala", myslela si své.
Když však odmyslím stránku lidskou a zohledním jen zdravotní, pak je spokojenost maximální, myslím, že pro moje miminko udělali jak v těhotenství, tak po porodu vše co mohli.
Dalkší zajímavá věc je jak moc se v Turnově hospitalizuje - všimly jste si toho. Termín porodu rovná se nástup do porodnice, jakýkoli problém rovná se nástup do nemocnice. Možná je to opatrnost, ale když zohledním, že turnovská nemocnice je placena paušálem (jak mi vysvětlil MUDr. Mikl, dostanou asi 17.000,- na pacientku bez ohledu na to, jak drahé zákroky jí provedou a kolik péče stojí - jestli jsem to tedy správně pochopila).
Tak tolik můj pohled na věc.
E.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.