Tak už jsme doma z porodnice a já píši jak jsem si sama slíbila....když jsem byla těhu,tak jsem články o porodnici ČB hltala.Po těch článcích se mi tam ani trochu nechtělo,ale pořád jsem si říkala,že je to jen pár dní(to přežiju),ale ta péče je na úrovni(co se vybavení a profesionality týče)a za to mi to stojí....ale já musím říct,že jsem byla v celku spokojená!!!!!Tedy s přístupem PA,sester,lékařů...všichni bez vyjímky!!!!byli moc fajn,příjemní,milí....A to od porodního sálu až po šestinedělí(PA mi pomáhala dýchat,ulevovat..)strávila jsem tam 27 hodin,takže zkušenost celkem dlouhá:-)Píchly mi vodu a pak jsem čekala,kdy se začnu pořádně otevírat(porod byl vyvoláván).Za tu dobu se tam vystřídalo dost sester,PA...ale opravdu žádná nebyla byť jen horší!!!!
Když jsem se konečně dostala na sál a přítel byl se mnou...tak to bylo ještě lepší...nikdo nás nerušil,jen kontrolovali malého-pravidelně!a nechali nás si to tam prožít.Jelikož jsem byla na oxytocitu v žíle,s kyslíkem na puse(tedy upoutaná na lůžku),nepoznala jsem úlevu ve sprše(jen jednou mě odpojili).
A Epidurál???Hodně jsem o tom taky slyšela,ALE já jsem neměla vůbec problém!Naopak za mnou přišel pan Dr. a sám mi ho nabídl!Ten kdo Epi vymyslel,je bůh!!!Ulevilo se mi a já se začala smát a i PA se divila,jak jsem ožila...
Jenže ve finále se malej nedorotoval a začalo se mu blbě dařit,takže můj porod byl zakončen císařským řezem:-(Ale to neva,hlavně,že je zdravej a v pořádku!!!!
Takže jsem prošla Porodní sál,JIP,Ženské odd.,Neonatologické a Šestinedělí a všude byl přístup opravdu dobrý!!!Tohle jsem nečekala!Takže vy,co vás porod v ČB čeká nebo se ještě rozhodujete,tak tady máte jeden z mála KLADNÝCH OHLASU!!!!Doufám,že nebude vyjímkou,ale bude jich více a více.....Protože je to třeba!Je to přeci jen citlivá událost v životě ženy a milý přístup je samozřejmostí!
A pokud možno partnera s sebou!!!!Je to pomoc i úleva a útěcha!Ten pocit,že je s vámi ten nejdůležitější člověk v životě je k nezaplacení!
Předchozí