| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice ve Svitavách

Rodila jsem 26. 1. ve svitavské porodnici a byla jsem MAXIMÁLNĚ spokojena.
Kdo z okolí hledá porodnici "přátelskou dětem", tomu mohu jen doporučit. Srovnávám hlavně chování personálu k rodičce a k dítěti - první v Litomyšli a druhé ve Svitavách.
Po příjezdu si nás s manželem přebrala porodní asistentka, která už s námi vše prováděla, nijak nezasahovala, pokud to nebylo třeba, uklidňovala, povzbuzovala a STÁLE se usmívala. Na tlačení přišla ještě jedna, hladila mě po ruce a mohla jsem se jí držet a cokoliv dalšího.
Lékař pouze přihlížel(přišel až na tlačení - tedy na 2 stahy na stole) a nezasahoval a já měla takový příjemný pocit, že na ten porod jsme 3 - já, manžel a naše PA.
Když mě lékař zašíval, tak jsem mu sdělila, že jsem hrozná "cíťa" na bolest - přijal to a vždycky, než píchnul, tak jen tak poťukal jehlou, jestli už je to znecitlivěné, a PAK teprve šil.Dostala jsem více znecitlivujících injekcí, než je běžné, a lékaři nebylo "líto" dát mi jednu ještě před posledním stehem. Všechno co se tam dělo se řídilo mými pocity, mohla jsem stát, chodit ležet, být na míči, viset na žebřinách nebo na manželovi :-)), mohla jsem dřepět jako indiánka, prostě cokoliv. Jen na samotné tlačení se chodí na stůl, který samozřejmě upraví i do úplného sedu.Do poslední chvíle byli všichni přesvědčeni, že dítě projde, říkali nám to, tak jsem přesvědčená, že nástřih nebyl rutinní.
No a dětské sestry - ty byly jako z pohádky. Úsměvy, dotazy, jestli něco nepotřebuju, ať kdykoliv zajdu, všechno dělaly v mé přítomnosti, pokud dítě odnesly, tak se ptaly, jestli můžou, jinak by zase vše prováděly se mnou. I v noci nakukovaly a pomáhaly, pokud Tomík vyváděl (a že vyvádí dodnes), nijak jeho křik nekomentovaly (v Litomyšli jsem slyšela - ale maminko, to dítě nemůže pořád takhle brečet - jako bych už nezkusila všechny možnosti uklidnění).
Této porodnici vděčím za to, že plně kojím (poprvé mě přesvědčovali, že když dítě chce jíst po hodině, že je to špatně, atd...) a že jsem plná sebevědomí, že to všechno zvládnu - to bylo moc podporováno.
Škoda jen, že jsem tohle všechno nevěděla před prvním porodem, šla bych už rovnou do Svitav.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.