Mám 3letou dceru. Do porodnice jsem šla k plánovanému cisařskému řezu, protože dcera ležela v děloze napříč. I přesto jsem musela strávit noc před operací na porodním sále (proč?). Velmi mě stresovala jedna neklidná maminka nebo spíše naprostý nezájem ze strany PA, která v naprostém klidu pila ve svém pokoji kávu (ta vůně byla cítit až ven) a křik rodičky ji vůbec nevzrušoval. Vůbec jsem se nevyspala. Na odd. šestinedělí profesionální přístup, ale bez nějaké srdečnosti, stalo se mi, že jsem hledala sestru (spolupacientka chtěla tabletu proti bolesti) a ta seděla 3 (slovy tři!!) hodiny na porodním sále, musela jsem hlasitě volat na chodbě, kde je kdo. Naštěstí mě slyšela sestra z novorozeneckého odd. a ta příslušnou zdravotnici zavolala. Taky jsem byla svědkem, kdy oba sloužící lékaři odpoledne odjeli autem do blízkého supermarketu koupit si svačinu (oba to hlasitě hlásili na vrátnïci) a na oddělení, které bylo donedávna mimo areál nemocnice nikdo nezůstal!!! Reputaci zachraňují jedině sestry z novorozeneckého odd., které jsou milé, ochotné a pomohli mě i jiným maminkám nejem v otázce kojení a péče o dítě. Doufám, že nyní, kdy je porodnice přestěhovaná do nových prostor a personál doznal určitých změn se nyní stav upravil alespoň ke standartu jiných porodnic.
Předchozí