Porodní plán jsou přehledně napsané Tvé představy o celém porodu a , zda souhlasíš, nesouhlasíš s některými zákroky, jakou porodní polohu si asi tak přeješ, ale je jen orientační, protože nakonec vše muže být úplně jinak -myslím, že to je spíše dobrá pomůcka pro por. asistentky a dr., když tě neznají, tak se tak o tobě něco dozví, ale stejně se Tě pak na vše znovu ptají podle situace. Ale je tak podle mě větší pravděpodobnost, když všechno půjde dobře, tak že se Ti Tvé představy naplní, protože při porodu se k těm přáním bude směřovat-v rámci zvyklostí porodnice. Porodnice jsou rozděleny na ty, co jsou ochotny pracovat s porodními plány a ty, které s nimi nepracují-přeci jen to zabere.
No a s vodou nebo balónem-je dobré, když budeš vědět, co Ti pomůže (to je dobré si zjistit-úlevové metody-třeby v knihách nebo na kurzu), a při porodu odskoušíš a něco si vybereš, protože uvidíš, co Ti bude dělat dobře a co ne-Já např. bych si nedokázala představit trávit poslední chvíle ve vaně a dokonce tam porodit-bych to nesnesla-moc omezený pohyb, ta představa se mi příčí a někdo si to nemůže vynachválit.
Předchozí