Porodnice v Krči a kojení - to je speciální kapitola. Rodila jsem tam v 12/05 - ležela jsem na nadstandartu. Pravda je, že Sam taky hodně plakal, dlouho se mi nespustilo mlíko. Ale nemůžu si vůbec stěžovat na dětské sestry, naopak - v noci za mnou chodily, půjčovaly kočárek, ukazovaly jak houpat .... prostě dělaly spolu se mnou psí kusy, aby mimčo neplakalo.
No a co se týká fanatické doktorky - přiznivkyně kojení - tak musím říct, že já žádný negativní zážitek nemám - pokud nepočítáte jako negativní stále se opakující opravování techniky kojení. Ale ta stejná doktorka, o které se tu mluví - tak ta ve chvíli,kdy naše mimčo mělo teplotu - tak udělala vše pro to, aby bylo důkladně vyšetřené, nic se nezanedbalo - prostě starala se moc. Dokonce chodila za mnou na pokoj, vysvětlovala. Kdykoliv jsem za ní došla a chtěla něco vědět, nikdy ji nebylo nic za těžko vysvětlit. Pravda, s kojením pořád dokola je možná otravná (taky jsem chvílemi měla dost) - ale ono naučit se správně techniku se může hodit - vím to sama ze zkušeností s bojkotem kojení ve třech měsících a pod.
Takže - ano, je asi tvrdá - ale je to ku prospěchu věci. Žádné prohlášení stran vzdělání a pod. jsem neslyšela -jen jednou připomínku, že to mám brát rozumně - šlo právě o problémy s nemocí - což ale bylo na místě, byla jsem notně podrážděná, uplakaná. A že si tak obhajuje kojení - asi ví proč. A já osobně si myslím, že dokrm - aby mimčo bylo potichu, tak to je prima cesta do pekel - ale dělá to spousta nemocnic.
Takže moje zážitky z Krče jsou dobré - a to se ani nebudu rozepisovat o jejich předporodní péči - a porodu, kdy šlo vteřiny - Sam měl pupeční šňůru kolem krku, byl velký, měl zkalenou vodu - prostě prima kombinace.
Jen ještě podotýkám, že v Krči jsem předtím nikoho neznala, takže se mi dostala péče bez jakékoliv protekce.
Předchozí