Přidat názor k anketě manželce
Mila Kacko,
nevidim nic spatneho na tom, kdyz se muz otoci za kojici zenou. Muj manzel se pri takove podivane teteli radosti, protoze se tesi na nase miminko a na "me" kojeni. Pro nej je pohled na tehotnou nebo kojici zenu krasny. Je to preci neco uzasneho, co muzi nemohou pochopit a vzhlizeji k takovemu obrazu zeny jako k necemu svatemu a nedostiznemu, s laskou a nehou. Ten, kdo se za kojici zenou otoci nevrazive a nesouhlasne, nemusi byt vubec muz, ale jsou to i zeny, predevsim zeny "predduchodoveho" veku (sama vidim, ze me v MHD jako tehotnou pusti sednout vetsinou muzi nebo mladi lide, ale zeny kolem 50 let se pohrdave podivaji a nejsou ochotny ani otevrit okenko, kdyz je mi spatne). Souhlasim s tebou, ze kojeni na verejnosti by melo byt lidskou soudnosti omezeno. Nemyslim si, ze kojeni napr. v bance nebo v tramvaji by bylo vhodne prave nejvhodnejsi, ale zase na druhou stranu nikde jsem nevidela mista k tomu urcena a vyhledavat k takovemu ucelu napr. toaletu je nechutne. Kdo by chtel jist na toalete? Jime preci v restauracich... A "detskych" center, jako je treba Teta Tramtarie, zase moc neni. A co treba mensi mesta? Kde nakojit miminko tam?
A co se tyce tech "casopisu"... i ja je kupuji a je to vec, ktera muze sexualni zivot obohatit, stejne jako vsechny mozne eroticke pomucky. Nemam pocit, ze bych mela vypadat jako ty slecny v tech casopisech a rozhodne si nemyslim, ze by i muj manzel mel byt "vybaven" jako ti muzi tam. Neni to preci navod, ze takove to musi byt... je to inspirace, probouzi nse predstavy, ktere se mohou naplnovat pri milostnych hratkach. Ale samozrejme zalezi na partnereskem vzatu, na mire tolerance a spolecnych zajmech a touhach. Nektere zene muze pripadat nevhodne, aby ji muz doprovazel treba k porodu, protoze nemuze pripustit, aby ji videt unavenou, zpocenou a v bolestech, take doba mensturace je zalezitost, kterou pred nim "taji". Ale me prijde naprosto prirozene, ze muj muz me vidi takvou, jak jsem, nestydim se za nic. Jednou budu stara a treba budu nemohouci a budu odkazana na jeho pomoc se vsim vsudy jako ma babicka, kterou dedecek v jejich nejhorsich dnech omyval, prebaloval, krmil a vzajemna laska jim ani "nedovolovala" se nekterych veci "stitit" nebo se nad nimi pohorsovat.
Předchozí