Ráda jsem si přečetla to, jaké máte zkušenosti s Mosteckou porodnicí, protože jsem nemohla věřit tomu, že si někdo mohl stěžovat. Je pravda, že při návštěvě porodnice nás informovali stejně jako Vás o klystýru, nástřihu hráze, odebrání miminka po porodu. Jsem ale z těch, kteří místo experimentů s porody doma atd. raději věří lékařům, a také je pravda,že nebýt jich tak bych to asi nepřežila, protože jsem měla při porodu komplikace. Takže věřím, že lékaři tyto věci nedělají pro svoji zábavu, ale proto aby rodičce vše trochu usnadnili. Nejsem ani masochista jsem jen člověk, který tomuhle problému moc nerozumí a rodila jsem porvé v životě, ale oni již mnohokrát. Nemůžu posoudit jak to v Mostecké porodnici vypadalo dříve, ale z toho, co jsem slyšela nebylo mnoho pravda. Při nástupu do porodnice jsem žádný kouř necítila a jsem nekuřák. Ani v porodnici, ale byla jsem na nadstandardním pokoji takže jsem měla klid a sestry i lékaři se ke mě chovali slušně. Nevím jak to vypadalo na standardním pokoji. Navíc jsem na konci pobytu v porodnici mohla vyplnit formulář, kde se vedení nemocnice zajímalo o naši spokojenost s prostředím, lékaři a sestrami, což značí něco o tom, že asi vedení o problémech vědělo, a že se snaží s tím něco udělat. Nechci psát pochvalné ódy, ale jen uklidnit maminky aby se nebáli, že se opravdu tato porodnice zlepšuje. A pokud někdo má jiný názor já mu ho samozřejmě nebudu vyvracet, každý má na výběr. Ještě k tomu, jaké jsou mostecké děti, myslím,že to není tím, že nejsou hned po porodu u matky, ale tím jak jsou vychovávání jestli jsou třeba s láskou dluho kojené a vychovávané k jiným hodnotám než jen materiálním, což zavinila hlavně konzumní společnost.
Předchozí