V porodnici jsem rodila dvakrát, poprvé jsem byla vcelku spokojená, až na některé starší nepříjemné sestry z novorozeneckého byl personál příjemný, porod byl sice zdlouhavý, cca 22 hodin, bez epidurálu, ale zvládli jsme to. Ovšem s kojením nikdo moc neporadil.
Na druhý porod mám hodně špatné vzpomínky, mladá doktora dost zmatkovala, nakonec byl nutný císařský řez a nejhorší byl pobyt na odd. šestinedělí. Po týdnu jsem byla totálně zdeptaná ... jednak z nelepšícího se zdravotního stavu, přezíravého přístupu lékařů,nikdo mi nevysvětlil co se děje, jen sestra vždycky přinesla léky, nakonec musel lékařku dovést manžel. A pak z neustálých ironických poznámek sester z novorozeneckého oddělení (typu á, tady nám leží jedna císařovna apod). Chápu, že mají s ženami po císař. řezu více práce, musí miminka opatrovat první dva dny u sebe, nosit na kojení ale to je přece jejich zaměstnání! Naštěstí už mám jedno dítko doma, tak jsem s kojením, přebalováním, koupáním pomoct nepotřebovala, ale maminky si dost stěžovaly, že neukáží, nebo jen velice neochotně, maximálně dají radu typu "musíte to zkoušet sama". Mamince na sousedním lůžku dva dny brečel neustále chlapeček (bez přestání), nikdo jí neporadil, dokonce ji seřvali, co si to dovoluje, když se šla podruhé zeptat, co s ním má dělat, prý je normální,že děti pláčí, nikdo ho nevyšetřil, nakonec ho vezli vrtulníkem do krajské nemocnice. Prý v poslední chvíli. Jediné, co můžu pochválit tak skvělý přístup ženských sester, opravdu jsou to sluníčka. Ale ty na dětském by snad ani ve zdravotnictví pracovat neměly.Příště už bych sem nešla.
Předchozí