Přidat názor k anketě manželce
Proti kojení kdekoliv a kdykoliv nic nemám, naopak, ale já osobně bych určitě měla tu soudnost a kojila diskrétně. To znamená, že bych se za každou cenu nesnažila svá práva a svobodu ukázat široké veřejnosti třeba na ulici, kudy proudí davy lidí. Nehledě k tomu, že mnohé z lidí by prostě mohl pohled na odhalené prsy kolemjdoucí přivést do rozpaků a takové nechtěné svědectví mého kojení by jim nemuselo být příjemné.
Chci-li, aby lidé brali ohled na mě, měla bych i já brát ohled na ně.
Pokud dítě projeví chuť na mléko, není přece problém nakojit jej diskrétně. Jde to takřka kdekoliv, ale proč demonstrovat své právo kojit kdekoliv a kdykoliv za každou cenu? Proč se s kojením neuklidit na nějaké klidné místo? Nebo, pokud chce žena kojit své dítě během oběda v restauraci, proč by se prostě nemohla otočit zády ke spolustolovníkům, aby měla ona i dítě na kojení klid?
Ovšem je-li exhibicionistka a má potřebu odhalovat na veřejnosti své vnady, dává jí k tomu kojení skvělou příležitost. Ale neměla by se pak divit, když budou kolemjdoucí obracet oči v sloup, když si na ni budou puberťáci ukazovat prstem a muži na ni budu pískat.
Předchozí