Aleno, žel všichni nejsme podnikatelé a tak dobře zajištění. Někdo dokonce neměl ani tu možnost, že by mu pomohli rodiče třeba zrovna s bydlením. My jsme oba zaměstnanci a do společného života jsme od rodičů nic nedostali. Našetřit se nedalo z čeho (tady u nás jsou platy těžce pod průměrem), takže jsme se museli zadlužit, abychom měli kde bydlet. Dodnes nemáme ani auto, které je pro většinu lidí samozřejmostí. Prostě na něj není. Jsem moc ráda, že se stát stará o finanční podporu v mateřství, protože i když ženy děti chtějí hlavně kvůli sobě, tak přece jen svým způsobem pomáhají státu do budoucna vytvořit další pracovní síly a další plátce daní. To už stojí za to, aby je na těch pár let podpořil. Nebo snad ne??? Taky bych možná chtěla podnikat a mít tolik peněz, abych mohla rodičovský příspěvek (tak se to oficiálně jmenuje) utratit za kraviny. Jenže to prostě nejde. Jsou a budou stále lidi, kteří musí pracovat manuálně a hlavně za směšné peníze. Jinak by tady totiž nemohlo nic fungovat. Takže jsem proti té pitomé reformě (v podání v jakém je) a dávky od sociálky bych rozhodně nerušila. Apropo, už jsi někdy zkusila žít s 3600kč na celý měsíc a živit z toho dva dospělý a dítě???? Já mám děti dvě a oproti mé výplatě to je hoooodně málo a to z toho živím ještě dalšího človíčka. A o tom to je.
Předchozí