Sylvie,nechtěla jsem tě dotknout, otázka byla víceméně řečnická a směřovala k tomu, zda je či není RP sociální pomoc. Vztah k RP jako k sociální pomoci jsi zmiňovala, při námitce "A co jako když pudu do práce dřív než řeknu"
Jestliže je to sociální pomoc, potom mi tam ta hra VZ nesedí. Přece ty pleny stojí stejně, pokud jsi bez výdělku, bez ohledu na tvé minulé příjmy.
Funguje to na principu, ty jsi dobrá a vyděláváš, dostáváš tedy od státu víc(na ten aktuální měsíc), užij si to.(chápu, že součtově jsi na svým, ale v tom konkrétním březnu, nepracuješ-li z důvodu péče, kdy by ti ty peníze měly pomoci vyžít, máš prostě méně) Mmch, toto mi není blízké ani u důchodů a nemocenských.
Mohli by tu statisícovou částku vypálit najednou, ne? Já nejsem pro žádné jiné rovnosti než právě rovnosti v pomoci. Není-li to pomoc, ale motivace či co, tak ať se to jako pomoc netváří..
Jo a přijde mi úsměvné, pokud v rámci jedné RD zažiji 3 výměry rodičáku, s ohledem na to, že to schvalují vlastně titíž lidé, trochu to pro mě politiku znedůvěryhodňuje. Nicméně já mám dítě rok a půl, nemohu být nezaujatá:).
Předchozí