| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ireno,
dovolte, abych i já přispěla se vým "do mlýna". Pokusím se nikoho neurazit a nikoho se nedotknout, ať už mladého nebo staršího bezdětného.Takže:
1/Každý má právo si zvolit sám kdy chce mít dítě ať už je to ve dvaceti nebo v pětatřiceti, pokud je schopen se o něj postarat po všech stránkách.
2/Je mi 33, resp. v pátek mi bude 34, mám 10ti měsíční holčičku a necitím se sobecká, ani nevím nic o tom že bych hůře snášela porod, milá paní Lado a Gabrielo. To ale není výtka, ale takové upozorněníčko, že byste i vy neměli házet všechny starší matky do jednoho pytle, ale posuzovat je, tak jak sami píšete jak jsou schopny se postarat o mimčo.
3/ Můj důvod proč mám holčičku až v tomhle věku je, že jsem to tak chtěla(částečně). Potřebovala jsem něco vidět, něco si užít, něco dokázat a hlavně najít někoho, kdo by byl "hoden" být otcem mého teď už našeho dítěte.
4/ Myslela jsem si, že bych dítě chtěla tak v těch 29 - to už jsme na to byli dva - tak jak je potřeba, ale zjistili jsme, že to nebude jen tak "hop na hrazdu". Zdeninka se nám narodila až po třech letech léčení a několika pokusech umělého oplodnění.
4/ Mám několik kamarádek - matek,
které měli první dítě okolo dvaceti (i tehdy byly vzornými a obětavými matkami) a druhé (nebo i třetí)později (okolo třiceti nebo ještě déle) a jejich názor, resp. často od nich slyším, že teď si to mateřství teprve vychutnávají. Pouze opakuji co jsem od nich slyšela, takže mě prosím za to nekamenujte, a znovu opakuji, že byly z mého (a určitě i z jejich pohledu) super mámy i ve dvaceti.
5/ Asi chápu co chtěla paní Eva říci, ale myslím si, že toto nemá právo soudit, protože děti nemá. Myslím si, že nemáte právo toto soudit ani vy paní Lado a Gabrielo, protože Vám není těch 29, i když jste určitě skvělé mámy! A nemám na to právo ani já, protože jsem se stala mámou až ve 33 letech a nevím tudíž jaké pocity má máma ve 20ti nebo 22. Své by k tomu měl říci někdo, kdo měl dítě jak ve 20 tak třeba ve 30!

Jinak sl. Ireno, držím palce, ať se dobře rozhodnete a nenecháte se ovlivnit žádnými našimi "plky" protože žena je zralá na mateřství tehdy, když se na to sama cítí. Neodkládala bych to déle jak do 30ti, protože to vždycky není tak jednoduché(viz moje skušenosti výše).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.